Tomáš Šuhajda Krimi

Obchod s bielym mäsom na Zemplíne? Podľa polície mali uniesť dievčatá priamo spred kostola!

Podľa polície mali dvaja muži uniesť 17 a 22 ročné dievčatá priamo spred kostola, odviezť ich do Anglicka a predať cudzincom, ktorí ich mali nútiť k prostitúcii!

Ilustračný obrázok k článku Obchod s bielym mäsom na Zemplíne? Podľa polície mali uniesť dievčatá priamo spred kostola!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa policajných informácií mali Bartolomej Š. (57 rokov z Čiernej nad Tisou) a Štefan B. (27 rokov z Trebišova) ešte v lete minulého roka uniesť 17 a 22 ročné dievčatá spred kostola v Sečovciach. Polícia ďalej informovala, že pod zámienkou, že ich zavezú domov, ich mali odviezť do Anglicka a pokúsiť sa predať na prostitúciu.

„Napriek nesúhlasu žien, snahe vystúpiť z auta i pokusu o útek, ich pod hrozbou násilia a vyhrážania zabitím, odvliekli až do Manchestru v Anglicku. Po príchode im zobrali občianske preukazy a za 2 000 libier ich predali dvom cudzincom, ktorí ich mali nútiť k prostitúcii,“ informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Po dvoch týždňoch sa podľa hovorkyne dievčatám podarilo utiecť a všetko oznámiť na polícii. Obidve sa už bezpečne vrátili domov na Slovensko. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil Bartolomeja a Štefana z trestného činu obchodovania s ľuďmi. Hrozí im trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

„Obvinení sú stíhaní na slobode, nakoľko sudca neakceptoval podnet prokurátora na väzobné stíhanie,“ dodala Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM