Tomáš Šuhajda Rôzne

Nový týždeň prináša do Humenného lákavé akcie: 10 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A v Humennom tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň prináša do Humenného lákavé akcie: 10 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami
Zdroj: Dnes24.sk

Výstava

Aj počas tohto týždňa na vás čaká vo výstavnej sieni v Dome kultúry výstava s dielami týchto umelcov: Horečný- kresba, Zalaiová- keramika, Hanák- monotypia. Výstava potrvá do 30. novembra. Vstupné: zdarma.

MHK Humenné – HK Dukla Michalovce

Prvá hokejová liga ponúkne v 22. kole zemplínske hokejové derby. Na programe je už túto stredu na humenskom zimáku. Zápas začína o 17:30. Naladia sa Humenčania po predchádzajúcich prehrách na víťaznú vlnu a vrátia Michalovčanom prehru z ich ľadu?

71. výročie oslobodenia mesta Humenné

Mesto Humenné a Oblastný výbor SZPB v Humennom organizujú oslavy 71. výročia oslobodenia mesta Humenné. Tie sa budú konať vo štvrtok o 13:00. Slávnostný sprievod sa tesne predtým presunie od Mestského úradu k Pamätníku vďaky za zvukov Mestského dychového orchestra Chemlon.

Rozsvietené mesto

Medzi akcie sme sa rozhodli vsunúť aj jednu záležitosť z iného súdka. Nejde síce o žiadnu akciu, ale tip na prechádzku po pešej zóne. Vo štvrtok sa totiž v našom meste po prvýkrát rozsvieti vianočná výzdoba a užiť si tak budete môcť výnimočnú atmosféru.

Adventná nedeľa pri Fontáne lásky

Tento víkend nás čaká prvá adventná nedeľa a s ňou aj kultúrny program na námestí pri Fontáne lásky. Od 15:00 vystúpi Súkromná základná umelecká škola Via arto a Dievčenská spevácka skupina Zarianna z Dlhého nad Cirochou. Taktiež sa rozsvieti adventný veniec a s ním aj prvá adventná svieca.

Victor Frankenstein

V piatok o 19:30 a aj v sobotu v rovnakom čase budú v Kine Fajn dávať Victor Frankenstein. Na svoje si tak prídu fanúšikovia hororov. Vstupné: 4/3 eurá.

Príbeh ktorý sa odohráva v storočí, kedy sa prebúdza veda a nové technológie a tradičná viera a náboženstvo sa spájajú. V časoch, kedy sa zdá, že nič nie je nemožné. Radikálny vedec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) majú spoločnú víziu o umelom stvorení života, ktorá môže zmeniť svet. Victorovi sa však výsledky ich spoločnej práce vymknú kontrole a dokonca hrozí, že sa dostanú do rúk ľuďom , ktorí s nimi budú chcieť ukojiť svoje mocenské chúťky. Zatiaľ čo Frankenstein chce vo vynálezoch pokračovať bez ohľadu na možné následky, Igor si uvedomuje, k akým hrozným koncom môže viesť. Jedine on môže zachrániť Viktora pred ním samým a svet pred nebezpečným stvorením.

Gangster Ka: Afričan

Pridávame aj ďalší tip do kina. V nedeľu o 17:00 sa bude v Humennom premietať český kriminálny film. Vstupné: 4 eurá.

Gangsterk Ka: Afričan je voľným pokračovaním zločineckého ťaženia Radima Kravieca alias Káčka. Po nepochopiteľnom úteku priamo z rúk polície, opúšťa Kraviec Českú republiku. Začína nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá čo stratiť. Teraz začína vychádzať na povrch všetok odpad, ktorý po sebe zanechal. Káčko sa presídľuje na Seychelské ostrovy, v rukách má zmenku na 80 miliónov, ktorá môže okamžite položiť premiéra aj vládu. 

Dobrý dinosaurus

Do tretice ešte jeden kinový tip. Tentoraz pre rodinky s deťmi. Animovaná rozprávka je na programe v sobotu a v nedeľu o 15:00 a v sobotu ešte aj o 17:00. Vstupné: 4 eurá.

Mladý apatosaurus Arlo si spokojne nažíva so svojou rodinou až do dňa, keď sa nešťastnou náhodou stratí v divočine. Civilizovaný a bojazlivý Arlo nie je zvyknutý na život v prírode. Jedinou oporou mu je divoký jaskynný chlapec Spot, s ktorým sa spriatelí. Na cestách drsnou, ale prekrásnou divočinou sa Arlo so Spotovou pomocou naučí čeliť svojmu strachu a zistí, že je schopný veľkých činov.

Mestská liga v sálovom futbale

V nedeľu štartuje nový ročník Mestskej ligy v sálovom futbale. Na programe sú v športovej hale od 11:55 zápasy druhej ligy a popoludní od 15:50 prvej ligy. Tretia liga štartuje o týždeň neskôr.

Mikulášske trhy

Na záver pripájame ešte jeden tip zo susedného mesta, zo Sniny. V piatok a v sobotu sú tam na programe tradičné Mikulášske trhy. Tak ak sa neviete dočkať vianočných trhov v našom meste, viete kam si môžete vyraziť…

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM