Tomáš Šuhajda Kultúra

Nový týždeň je tu a vy ešte neviete, ako ho strávite? Tipy ako ušité pre Humenčanov!

Nový týždeň je tu. Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad podujatí, na ktoré sa v Humennom oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu a vy ešte neviete, ako ho strávite? Tipy ako ušité pre Humenčanov!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako byť single

Vo štvrtok 11. feburára o 19:30 a v nedeľu 14. februára o 17:00 dávajú v Kine Fajn americkú komédiu Ako byť single. Ako šité k sviatku zaľúbencov :). Vstupné: 4 eurá.

Existuje správny spôsob ako byť single, nesprávny spôsob ako byť single a potom… Je tu Alice. A Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York je plný osamelých sŕdc hľadajúcich tú správnu zhodu,mláskyplné spojenie, sex alebo niečo medzi tým. A niekde uprostred všetkých tých dobiedzavých sms-iek a známostí na jednu noc, ktoré všetci títo nezadaní majú spoločné, je potreba naučiť sa ako byť single…

Power of colour

V piatok 12. februára o 17:00 je vo výstavnej sieni Domu kultúry na programe vernisáž výstavy Róberta Šveca: Power of colour, ktorá bude venovaná nevšednej kráse prírody a hlavne kvetín. Viac o mladom talentovanom fotografovi z Hažína nad Cirochou sa dočítate tu. Výstava potrvá do 28. februára. Vstup je voľný.

Carmen à la Gypsy Devils

Rovnako v piatok 12. februára o 19:00 zažije Kultúrny dom veľkolepé predstavenie. Tanečnú drámu vášnivej, osudovej lásky krásnej a neskrotnej Cigánky – najznámejší príbeh lásky, ktorému nechýba romantická zápletka ani vášnivé emócie.

Účinkujú: Orchester Cigánski diabli, tanečníci skupiny Credance, sólisti Baletu SND, sólisti SĽUKU, Zuzana Čorejová – flamenco, Marko Pillo – gitara a spev. Vstupné: 25 eur.

Bella a Sebastián 2

Čo tak zájsť do kina s celou rodinkou. V sobotu 13. februára o 17:00 a v nedeľu 14. februára o 15:00 budú v Kine Fajn premietať francúzsky rodinný film Bella a Sebastián 2. Vstupné: 4/3 eurá.

Veľké priateľstvo Belly a Sebastiána pokračuje. Je september 1945 a všetci obyvatelia horskej dedinky v srdci úchvatných savojských Álp oslavujú koniec vojny. Sebastián vyrástol a stal sa z neho desaťročný chlapec. Spoločne s Bellou netrpezlivo čaká na návrat Angeliny, ktorá preňho vždy bola ako jeho druhá matka. Lenže namiesto nej dorazí do Saint Martin strašná správa: lietadlo, ktorým cestovala, sa zrútilo a Angelina sa stratila v hlbokom lese. Celá dedina smúti. Lepšie povedané celá dedina okrem Césara…

Utečenci z Iraku

V kaštieli a teda vo Vihorlatskom múzeu je aj počas tohto týždňa k dispozícii výstava Antona Friča: Utečenci z Iraku. Potrvá do 29. februára.

Anton Frič je fotograf a humanitárny pracovník, ktorý sa posledné dva roky intenzívne venuje otázke utečencov. Absolvoval niekoľko ciest do Iraku a Sýrie a aktívne sa podieľal na presune 25 irackých kresťanských rodín na Slovensko. Je zapojený aj do ich integrácie ako učiteľ slovenčiny. Pracuje na dokumentárnom projekte mapujúcom prvý rok života irackých kresťanov na Slovensku.

H/AMFO Roberta Spielmanna 2016

Ďalšou výstavou, ktorá na vás v týchto dňoch čaká vo výstavných priestoroch Vihorlatského múzea, je H/AMFO Roberta Spielmanna 2016. Potrvá taktiež do 29. februára.

Regionálna súťaž a výstava amatérskej fotografie v Humennom, ktorá v záhlaví nesie meno významného humenského fotografa, je pravidelným základným postupovým kolom v oblasti záujmovej umeleckej činnosti. V aktuálnom roku sa ňou otvára 44.ročník. Vystavená kolekcia 92 fotografií od 19 autorov je výberom súťažných prác, ktoré vzišli z hodnotenia odbornou porotou a sú určené na postup do krajského kola v Starej Ľubovni.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM