Tomáš Šuhajda Rôzne

Nový futbalový stánok v Humennom: Čo chce mesto stihnúť ešte v tomto roku?

V septembri boli v areáli futbalového štadiónu v Humennom vykonané búracie práce na odstránenie kovovej časti hlavnej tribúny. Aký je ďalší postup?

Ilustračný obrázok k článku Nový futbalový stánok v Humennom: Čo chce mesto stihnúť ešte v tomto roku?
Zdroj: Dnes24.sk

Pri búraní kovovej časti hlavnej tribúny Išlo o špeciálne práce. „Jednak vo výške, jednak s hmotnostne ťažkými oceľovými kusmi,“ uviedol na piatkovej tlačovej konferencii vedúci Odboru územného plánovania a výstavby na Mestskom úrade v Humennom Marián Šalata s tým, že si to vyžiadalo aj špecifické obstaranie techniky.

Taký je plán do konca roka

V súčasnosti je podľa jeho ďalších slov pripravené obstarávanie na výber zhotoviteľa na celkové dobúranie, betónového zvyšku tribúny plus betónových múrov, ktoré tam ešte zostali.

„Predpokladáme, že ešte v priebehu tohto roka sa stihne všetko vybúrať. Súbežne s tým beží príprava na tretiu etapu, v rámci ktorej bude vybudovaná nová prevádzková budova západne od hracej plochy,“ opísal Šalata ďalší postup prác na tomto veľkom projekte.

Takisto budú podľa neho v tretej etape urobené pätky pod nové tribúny. Samotné tribúny by mal na základe zmlúv dodať Slovenský futbalový zväz (SFZ). Humenská primátorka Jana Vaľová pripomenula, že realizovaný bol aj geologický prieskum.

Prečítajte si tiež: Primátorka o investičnom roku 2016: Na čo je Vaľová veľmi hrdá? VIDEOZÁZNAM

Jana Vaľová: Ako včely v úli

„Verejnosti sa zdá, že nič sa nedeje, ale my tu naozaj pracujeme ako včely v úli,“ poznamenala Vaľová s tým, že SFZ doplnil ďalšie pripomienky, na základe ktorých je znova dorábaná projektová dokumentácia. Zmeny sa podľa Šalatu týkajú zvýšenia bezpečnosti, ide hlavne o protipožiarne hľadisko, ale taktiež aj o inú bezpečnosť, týkajúcu sa sektoru hostí.

Tretia etapa by mala podľa primátorky skončiť v roku 2017. „Našim snom je a ja si myslím že to bude aj realitou, aby sme odovzdali štadión Humenčanom na Dni mesta, kedy bude mesto oslavovať 700. výročie,“ dodala Vaľová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM