Rôzne

Nový akvapark na Zemplínskej šírave: Kúpať sa budeme po celý rok, voda nebude hocijaká!

Čas kedy sa po prvý raz okúpeme v termálnej vode v nových bazénoch sa už kráti. V Kaluži na Zemplínskej šírave totiž postupne kolaudujú nový akvapark. A robia všetko preto, aby stihli už tohtoročnú letnú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Nový akvapark na Zemplínskej šírave: Kúpať sa budeme po celý rok, voda nebude hocijaká!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa portálu Pluska.sk stavbári už namieste osadili všetky bazény, zodpovední skolaudovali rozvodné siete a nachystali dopravu termálnej vody. Teraz finišujú na vonkajších bazénoch.

Návštevníci sa už teraz môžu tešiť aj na vodu, ktorá ich pri čľapkaní či plávaní čaká. Tá totiž nebude hocijaká. Vďaka vode z geotermálneho vrtu, ktorá má okolo 40 °C, sa budeme môcť kúpať celý rok. To však nie je všetko. Tamojšia termálna voda má totiž navyše aj balneoterapeutické účinky a tak priaznivo pôsobí na kožné, pohybové a nervové ústrojenstvo.

Ján Čuchran, starosta Kaluže, do ktorej katastra akvapark patrí, prezradil portálu Pluska.sk, že si myslí, že bazény by mohli spustiť už v lete. Pre návštevníkov chcú vtedy otvoriť aj reštauráciu a kaviareň. Počas leta plánujú dokončiť aj vnútorný wellness a saunovú časť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM