Rôzne

Novinka v knižnici, ktorá vám ušetrí peniaze: Takto ľahko môžu členovia rodiny dostať preukazy zadarmo

Počas Týždňa slovenských knižníc, ktorý trvá od 31. marca do 6. apríla, ponúkajú regionálne knižnice tradične odpustenie pokút pri oneskorenom vrátení kníh a bezplatné zápisné. Ušetriť peniaze môžete aj pri novinke, ktorou je rodinné členské.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v knižnici, ktorá vám ušetrí peniaze: Takto ľahko môžu členovia rodiny dostať preukazy zadarmo
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa hovorkyne Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Veroniky Fitzekovej všetky regionálne knižnice v kraji, medzi ktoré sa radí aj Vihorlatská knižnica Humenné, v rámci Týždňa slovenských knižníc zavádzajú v tomto roku novinku – rodinné členské.

Znamená to, že jeden dospelý zaplatí ročný poplatok, ostatní členovia rodiny dostanú čitateľský preukaz zadarmo. Cieľom je pomôcť sprístupniť knižnice a ich služby ďalším čitateľom, pre ktorých je dôležité aj finančné hľadisko.

Až do nedele (6. 4.) sa budú v jednotlivých knižniciach PSK organizovať zaujímavé podujatia. Vihorlatská knižnica v Humennom pripravila pre deti deň ľudovej rozprávky, rozprávkové dopoludnia i besedu V službách cisára Františka Jozefa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM