Hokej

Nominácia hokejovej dvadsiatky? Nechýba v nej humenský Športovec roka spred 3 rokov

Tréner hokejovej SR 20 nominoval na turnaj do Švajčiarska. A medzi vybranými hráčmi nechýba obranca, ktorý začínal s hokejom na humenskom zimáku.

Ilustračný obrázok k článku Nominácia hokejovej dvadsiatky? Nechýba v nej humenský Športovec roka spred 3 rokov
Zdroj: TASR

Slovenská reprezentácia do 20 rokov absolvuje v rámci prípravy na decembrové majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie Turnaj 4 krajín vo Švajčiarsku (5.-13. novembra). Naši reprezentanti si zmerajú sily okrem domácich s rovesníkmi z Nemecka a Nórska. Tréner Ernest Bokroš nominoval hráčov HK Orange 20 a doplnil ich o legionárov zo Švédska či hráčov zo slovenskej juniorskej súťaže.

„Naším cieľom je vidieť hráčov, ktorých sme nominovali zo zahraničných aj slovenských klubov a porovnať ich výkonnosť. Tiež sa chceme konfrontovať na medzinárodnej scéne, pretože jedno je hrať domácu ligu a druhé je porovnať sa s inými národnými tímami. Chceme vidieť či chlapci potvrdia tú výkonnosť ktorú podávali doteraz,“ uviedol Bokroš pre web SZĽH.

Fanúšikov humenského hokeja môže tešiť fakt, že medzi nominovanými nechýba ani aktuálne hráč HK Orange 20 Samuel Fereta, ktorý začínal s hokejom práve na zimnom štadióne v Humennom a v dvanástich sa presunul do Košíc.

Rodák z Humenného je tak silným želiezkom v ohni, že konečne aj Humenné bude mať svojho odchovanca na sledovanom svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie.

Talentovaný obranca sa v roku 2014 stal v Humennom spolu s Igorom Štefanom Športovcom roka. V máji 2015 si ho v drafte Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) vybral v prvom kole Traktor Čeľabinsk. Majstrovstvá sveta do 20 rokov by bola pre neho obrovská príležitosť zviditeľniť svoj talent pred svetom.

Foto: iliustračné, archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM