Rôzne

Niekedy stačí málo... Zákruta na Kudlovskej je po novom bezpečnejšia

Dobrá správa pre motoristov v Humennom. Úsek cesty na Kudlovskej ulici je po novom bezpečnejší. A nebolo na to potrebné nič svetoborné.

Ilustračný obrázok k článku Niekedy stačí málo... Zákruta na Kudlovskej je po novom bezpečnejšia
Zdroj: Dnes24.sk

Pred niekoľkými mesiacmi jeden z humenských poslancov interpeloval smerom k Technickým službám (TS), aby sa urobilo vodorovné značenie na úseku cesty pri Sociálnej poisťovni. Autá tam podľa jeho slov pri vyberaní zákruty častokrát prechádzali do protismeru a sám na tomto úseku zažil aspoň dve kolízie. Na spomínanom mieste je dnes už vodorovné značenie realitou.

Podľa skúseností viacerých vodičov, podobná situácia nastávala aj na zákrute na Kudlovskej ulici. „Autá idúce po hlavnej zhora, podľa môjho odhadu väčšina, prechádza na zákrute do protismeru,“ povedala vodička Jana pochádzajúca z tejto oblasti.

Tento týždeň pracovníci TS namaľovali vodorovné značenie aj na tento úsek. Po novom by tak mala byť zákruta na Kudlovskej ulici o niečo bezpečnejšia. A plná čiara je aj v úseku križovatky so Šmidkeho ulicou. Stále však platí, že ak sa niekto so svojím autom nechce vpratať do svojej jazdnej dráhy, žiadna plná čiara mu v tom nezabráni.

Technické služby len nedávno začali využívať na označovanie vodorovného dopravného značenia nové striekacie zaradenie. A práve stredové oblúky boli pri starej metóde problémom. Využívať museli služby externých špecializovaných firiem.

V Humennom pribudlo nové vodorovné dopravné značenie
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM