Rôzne

Nevídaný kúsok mladých humenských bežcov: Nestihli štart štafety, no aj tak vyhrali!

Tento športový príbeh má zlý začiatok, no parádny koniec. Veď pozrite, čo sa chtiac-nechtiac podarilo štvorici mladučkých bežcov z Humenného.

Ilustračný obrázok k článku Nevídaný kúsok mladých humenských bežcov: Nestihli štart štafety, no aj tak vyhrali!
Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove sa konali majstrovstvá kraja zmiešaných družstiev v cezpoľnom behu štafetovou formou. Humenské farby hájili Michaela Ivančová, Emanuel Baranek, Natália Bobaľová a Ondrej Vrábeľ. A celé sa to začalo zle! Od prezentácie až po samotný priebeh… Humenské družstvo sa skladalo aj z pretekárov mimo Humenného a zladenie príchodov celkom nevyšlo. Na štarte sa naši bežci prezúvali do tretier, keď tu organizátor pustil štart pretekov…

Humenský tím tak na úvod nabral stratu už 300 metrov. Ešteže sa behalo 4×900 metrov… Ondrej stihol stiahnuť počas svojho behu dvoch pretekárov, Natália ďalších dvoch, Emanuel jedného a vyvrcholením bolo dobehnutie Mišky do cieľa ako víťazky!

Len s druhým miestom sa tak museli uspokojiť domáci Prešov a tretia skončila Stará Ľubovňa. Humenský tím si vybojoval postup na majstrovstvá Slovenska do Šamorína.

Pretekov sa mohli zúčastniť len atletické škôlky na Slovensku a jej členovia pokiaľ sú registrovaní v Slovenskom atletickom zväze. V Humennom pracuje takéto oddelenie na Základnej škole Hrnčiarska pod vedením trénerov Mareka Lučku, Margaréty Jevčákovej a Jakuba Kuľhu.

Informácie a foto pre Humenné 24 poskytol Marek Lučka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM