Rôzne

Netradičné oslavy príchodu mája v Humennom: Prípravy na Švejkove pivné dni vrcholia!

Prvé májové dni môžete v Humennom osláviť netradične. Zavíta sem vojak Švejk, ktorý domácich, ale aj ľudí z okolia mesta pozýva na ochutnávku 40 druhov piva. Prípravy na Švejkove pivné dni, ktoré tu budú od 30. apríla do 3. mája, vrcholia!

Ilustračný obrázok k článku Netradičné oslavy príchodu mája v Humennom: Prípravy na Švejkove pivné dni vrcholia!
Zdroj: Dnes24.sk

Do roku 1989 bolo Humenné známe tým, že sa v ňom dali kúpiť takmer všetky druhy piva, ktoré sa vtedy vyrábali v Československu. Práve tento fakt v spojení so sochou vojaka Švejka pri železničnej stanici, ku ktorému pivo nepochybne patrí, priviedol magistrát k myšlienke usporiadať Švejkove pivné dni.

„Najskôr sme oslovili pivovary, ktoré pôsobia na Slovensku, v Čechách a Poľsku a čakali na spätnú väzbu. Zostali sme milo prekvapení, koľko ich prejavilo záujem. Potom realizačný tím začal pracovať na programe a technickom zabezpečení,“ uviedla primátorka mesta Jana Vaľová.

Do Humenného príde napokon 13 pivovarov. Prinesú pšeničné, tmavé, svetlé, ale aj nealkoholické, či kvasinkové a medové pivá.

Pripravený je aj kultúrny program, v rámci ktorého vystúpia rôzne skupiny ako Ščamba, prešovský Dixieland, Jenos brothers či Vidiek. Predstavia sa aj žiaci humenských umeleckých škôl.

Podrobný program na každý deň nájdete TU!

Švejkove pivné dni sa začnú v stredu 30. apríla otvorením pivných stanov na Námestí slobody, do ktorých je vstup počas štyroch dní zdarma. Slávnostné otvorenie bude vo štvrtok 1. mája o 16:00.

Humenné24 informovala hovorkyňa humenského magistrátu Michaela Slivková Kirňaková.

Švejkove pivné dni plagát
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM