Tomáš Šuhajda Tlačové správy

Nestihli ste v kine Nezabúdaj na sny? Je tu iná možnosť, ako si vychutnať humenský film!

Pár mesiacov po tom, čo druhý humenský film Nezabúdaj na sny bol premietaný v kinách takmer po celom Zemplíne, je už aj na DVD. Ak ste nestihli kino, môžete si film vychutnať doma na gauči. Aj v tejto súvislosti sme prehodili zopár slov s jeho hlavným autorom Danielom Kontuľom.

Ilustračný obrázok k článku Nestihli ste v kine Nezabúdaj na sny? Je tu iná možnosť, ako si vychutnať humenský film!
Zdroj: Dnes24.sk

Vráťme sa najprv k obdobiu premietania filmu. S akými reakciami si sa stretával nielen tu v Humennom, ale najmä v okolitých mestách?

Do nakrúcania druhého filmu som šiel s veľkými obavami. Napriek tomu, že na predošlý film boli len samé pozitívne ohlasy, predsa len som cítil veľkú zodpovednosť voči divákom/priaz­nivcom, aby som im v druhom filme ponúkol niečo nové. Film Nezabúdaj na sny som sa rozhodol teda pojať ako film prezentujúci Zemplínsky región a mladých ľudí žijúcich v ňom. Z tohto dôvodu sme nakrúcali vo všetkých väčších okolitých mestách a na miestach, ktoré by mohli nie len tunajšiemu, ale každému divákovi priblížiť tento náš nádherný kraj. Čo sa týka obsahu – chcel som, aby bol film posolstvom z časti aj o mentalite tunajších ľudí. Veselí, dobrosrdeční, originálni, súdržní, prispôsobiví, ochotných pomáhať v každej situácii. A tretím aspektom ovplyvňujúcim tvorbu tohto filmu bolo vložiť doň aj kúsok seba – svojich myšlienok, ktoré mi občas letia hlavou, na ktorých univerzálna odpoveď neexistuje, ale nájsť ju musí každý v sebe. Som veľmi rád, že výsledok – film Nezabúdaj na sny – sa znova stretol len s pozitívnymi ohlasmi, tentokrát dokonca v troch mestách a ďakujem všetkým, ktorí sa zaslúžili o jeho vznik, ako aj premietanie.  

Film je už aj na DVD. Kde, ako a za koľko je možné si ho zakúpiť?

Pre tých, ktorí by chceli film vidieť a nemali možnosť zúčastniť sa premietaní, ako aj tých, ktorým sa myšlienka tohto projektu páčila natoľko, že by nás chceli podporiť, sme pripravili predaj filmu na DVD nosiči. Na stránke www.nezabudajnasny.sk sa môžete o filme, ako aj o tomto projekte dozvedieť viac a ako som spomínal, máte možnosť zakúpenia filmu prostredníctvom objednávkového formulára na stránke, alebo v kamennej predajni s výpočtovou technikou „Enter“ na Hviezdoslavovej 1 v Humennom (oproti detskej poliklinike).

Už v rozhovore pred premietaním filmu si uviedol, že toto bol druhý no zároveň posledný podobný projekt, ktorý vznikol z tvojej iniciatívy. Stále to platí? Čo najbližšie leto, nenosíš predsa len už v hlave niečo nové, aj keď povedzme z iného súdka?

Je to tak – stále to platí, je to posledný amatérsky film z mojej iniciatívy, ale vďaka úspechom oboch filmov vznikla iniciatíva zo strany okolia. „TO ďalšie“ veru filmom nebude, ale keďže som kameraman, určite môžete odo mňa niečo z oblasti audiovízie čakať. Od premiéry som sa podieľal na množstve malých i väčších projektov mimo Humenného, ale nápady na podporu a zviditeľnenie Zemplínskeho regiónu a ľudí žijúcich v ňom si určite nenechám újsť – pracuje sa na nich a nemusíte sa báť, žeby ste o nich nepočuli… :)

Aktuálne ťa zrejme najviac zamestnáva štúdium, ako sa darí?

Ďakujem za opýtanie – tento piatok 24.4. som na poslednú chvíľu odovzdal zviazanú bakalársku prácu, a pripravujem sa na jej obhajobu, ako aj na štátnice. Medzitým, ako som spomínal, pracujem ako kameraman na rôznych projektoch… No prosto o zábavu mám vždy postarané. :)

Nezabúdaj na sny - trailer (OFFICIAL VIDEO)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM