Rôzne

Neleňošte cez víkend doma: Naše tipy, čo v okolí Humenného zažiť

Víkend je už tu. Ako stráviť sobotu a nedeľu v okolí Humenného? Dobrou pomôckou vám môžu byť naše tipy na podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Neleňošte cez víkend doma: Naše tipy, čo v okolí Humenného zažiť
Zdroj: Dnes24.sk

Oslavy v Kamienke

Kamienka oslavuje okrúhle 600. výročie prvej písomnej zmienky a v sobotu 6. augusta bude v tejto obci rušno. O 10:30 sa uskutoční slávnostná svätá omša a príhovor starostu obce (16:00) odštartuje kultúrny program, z ktorého vyberáme – o 16:30 vystúpi Peter Cmorík s kapelou, od 18-tej si návštevníci osláv môžu vychutnať spevácke folklórne skupiny, o 22:30 rockový koncert a všetko zavŕši polnočný ohňostroj.

Pid Dubrovou

V nedeľu 7. augusta sa v obci Zubné konajú regionálne folklórne slávnosti s názvom Pid Dubrovou. Slávnostné otvorenie je na programe o 14-tej. Účinkovať na podujatí budú mnohé folklórne skupiny a o 20:00 odštartuje ľudová veselica, hrať bude skupina Roland a domáca kapela Esta.

Pod Vesčansku huru

Folklóru nikdy nie je dosť a do tretice tip na ďalšie podujatie, kde si ho budete môcť poriadne užiť. V nedeľu 7. augusta sa uskutočnia VIII. Folklórne slávnosti v Udavskom nazývané aj Pod Vesčansku huru. Žiť to bude na tamojšom amfiteátri, otvorenie je o 15:00. Pre vytrvalých je neskôr od 21:00 nachystaná ľudová veselica.

Kultúrne leto

Ani túto nedeľu 7. augusta nebude chýbať kultúrny program pri Fontáne lásky v Humennom. Tak ako vždy, začína o 17:30. A kto sa predstaví Humenčanom a spol. tentoraz? – Hudobná skupina Bank-band.

Zozn@mka

Tradične pripájame aj jeden kinový tip. V nedeľu 7. augusta o 17:30 premieta humenské Kino Fajn českú komédiu Zozn@mka.

Adam a Eva mali na zoznámenie ideálne podmienky: premávali sa po zemi ako ich Pán Boh stvoril a bez akejkoľvek konkurencie. Dnes sa však hľadanie a nájdenie partnera môže stať poriadne tvrdým orieškom. Práve všemožné peripetie, uveriteľné aj neuveriteľné situácie a stretnutia na tŕnistej ceste za tým pravým ukáže oddychová komédia, ktorej tvorcovia sa inšpirovali skutočnými zážitkami a historkami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM