Rôzne

Našli lekárku, kúpia prístroje: Medzilaborce budú mať internú aj kardio ambulanciu

Mesto Medzilaborce investuje do kúpy kardiologických prístrojov 24 000 eur. Našli totiž lekárku, fungovať by mala začať interná aj kardio ambulancia.

Ilustračný obrázok k článku Našli lekárku, kúpia prístroje: Medzilaborce budú mať internú aj kardio ambulanciu
Zdroj: TASR

„V Medzilaborciach je dlhodobo problém s poskytovaním odbornej zdravotnej starostlivosti nielen nemocničnej, pretože tá bola zrušená, ale aj ambulantnej,“ vysvetlil primátor Vladislav Višňovský.

Veľký počet obyvateľov mesta, ale aj okolia je vo vyššom veku. Ide teda o ľudí, ktorí patria do skupiny pacientov so srdcovo-cievnymi zdravotnými problémami. Medzilaborčania sa podľa slov primátora dožadovali ambulancie preto, aby nemuseli na vyšetrenia dochádzať do iných miest.

„Našli sme lekárku, ktorá tu bola ochotná prísť za takých podmienok, že jej pomôžeme s prístrojmi, na ktoré ona nemá finančné prostriedky,“ vysvetlil Višňovský. Samospráva sa teda rozhodla, že investuje do kúpy približne šiestich zariadení sumu 24 000 eur. „Mesto tieto prístroje zakúpi a následne ich dá do nájmu,“ dodal.

Spomínaná lekárka bude mať v Medzilaborciach dve ambulancie. „Interná začne fungovať od 1. septembra, kardiologická podľa toho, ako sa vybavia zmluvy s poisťovňami,“ informoval primátor s tým, že po prvých kontaktoch s nimi to vyzerá dobre. „To znamená, že v októbri alebo v novembri by mohla začať ordinovať už aj v kardiologickej ambulancii,“ vysvetlil primátor.

Podľa jeho slov nebude o pacientov núdza, keďže len v Stropkove ich je z Medzilaboriec približne 500, ďalší sú registrovaní v Humennom. „Ľudia majú srdcovo-cievne problémy, ale nemali dostupnú zdravotnú starostlivosť v meste, tak k lekárovi nešli,“ vysvetlil primátor s tým, že po tejto zmene ich určite pribudne. Financie samospráva ušetrila na plate primátora i ďalších personálnych obmedzeniach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM