Tomáš Šuhajda Rôzne

Naše mesto bude hostiť vrcholné športové podujatie: V Humennom sa uskutočnia majstrovstvá Európy!

Vlani sa v Humennom konali majstrovstvá sveta v zápasení kadetov. Vedeli ste však, že vrcholné športové podujatie bude hostiť Humenné aj tento rok? Naše mesto sa opäť stane dejiskom šampionátu. Tentoraz európskeho. Čítajte, v akom športe a kedy to bude.

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto bude hostiť vrcholné športové podujatie: V Humennom sa uskutočnia majstrovstvá Európy!
Zdroj: Dnes24.sk

V Humennom sa budú konať v novembri tohto roku majstrovstvá Európy v nohejbale mužov. Informuje o tom web Medzinárodnej nohejbalovej únie (UNIF). Presný dátum je uvedený 13. – 15. november. Či to bude dvojdňové podujatie alebo trojdňové, sa ešte upresní v závislosti od počtu účastníkov. Nohejbalové duely v troch kategóriách (jednotlivci, dvojice, trojice) sa odohrajú v tunajšej športovej hale.

Medzinárodná nohejbalová únia opisuje Humenné ako stredne veľké mesto s počtom obyvateľov 35 000 na severovýchode Slovenska, neďaleko hraníc s Poľskom a Ukrajinou.

Čo je nohejbal?

Loptový šport, individuálny i kolektívny. V angličtine sa nazýva aj ako football tennis. Skôr ako s tenisom ho však možno porovnať s volejbalom, s tým, že namiesto rúk sa používajú nohy. Zaujímavosťou je, že tento šport pochádza z Československa a obidve krajiny stále patria k absolútnej špičke.

Čo je UNIF?

Medzinárodná nohejbalová únia- Union Internationale de FutNet. Združuje 18 nohejbalových zväzov naprieč svetom. Vznikla v roku 2010. Sídli vo francúzskom Marseille.

foto: ilustračné, Humenné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM