Krimi

Náraz do značky, betónového koša a útek pred políciou: Dopravná nehoda s poriadnou zápletkou

Vodič na Suzuki podľa polície zišiel z cesty, narazil a poškodil dopravnú značku, nasledoval náraz do betónového odpadkového koša a z miesta odišiel. Táto dopravná nehoda má však ďalšie pokračovanie, zápletku aj rozuzlenie...

Ilustračný obrázok k článku Náraz do značky, betónového koša a útek pred políciou: Dopravná nehoda s poriadnou zápletkou
Zdroj: TASR

K nehode došlo v sobotu hodinu po polnoci na Ul. Strojárskej v Snine, pričom auto po nej z miesta odišlo. „Vozidlo smerovalo po miestnej komunikácii, kde na Ul. Janka Kráľa bolo hliadkou zastavované a to pomocou výstražného svetelného a zvukového znamenia, ktoré ale vodič nerešpektoval a pred políciou unikal. S vozidlom zastavil až na Ul. Študentskej,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová s tým, že vodič aj po vystúpení z auta začal pred mužmi zákona utekať.

Podľa ďalších slov Migaľovej bol však vodič zadržaný, pričom ide o mladého Sninčana Patrika (18). Nielen on, ale celá osádka auta bola predvedená na policajné oddelenie. A tam sa zistili nové skutočnosti…

„Na základe výpovede osádky vozidla bolo zistené, že v čase nehody vozidlo viedol ako vodič 17-ročný Igor, ktorý je síce držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B, ale nedovŕšil 18. rok veku a jazdil s vozidlom bez prítomnosti osoby sediacej na mieste spolujazdca vedľa vodiča, ktorá je držiteľom potrebného vodičského oprávnenia. Tento vodič taktiež pri sebe nemal doklady potrebné na vedenie a premávku vozidla a výsledok dychovej skúšky, ktorej bol podrobený, ukázal hodnotu 0,63 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ ozrejmila Migaľová.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom tak začal trestné stíhanie a taktiež vzniesol obvinenie Igorovi z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pri dopravnej nehode vznikla škoda vo výške 300 eur, k zraneniu osôb našťastie nedošlo.

Ani tu však celý krimi príbeh nekončí. Podľa slov policajnej hovorkyne bolo ďalším vyšetrovaním zistené, že po nehode sa Igor ako vodič vymenil so spolujazdcom Patrikom, aby ten pokračoval ďalej v jazde.

„18-ročný Patrik si teda sadol za volant a pokračoval v jazde ďalej, pričom nerešpektoval pokyny polície na zastavenie vozidla. Aj u Patrika bola vykonaná dychová skúška, ktorá ,,priniesla,, výsledok 0,85 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ uviedla Migaľová.

Poverený príslušník humenského dopravného inšpektorátu aj tomuto Sninčanovi vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM