Rôzne

Najviac nakazených je v Michalovciach: Epidémia mumpsu tam naďalej trvá

Vo štvrtok sme vás informovali o tom, že nebezpečný vírus už dorazil aj do Humenského okresu, mumpsom sa nakazilo takmer 30 ľudí... Najviac nakazených je stále v Michalovciach - v celom okrese naďalej trvá epidémia.

Ilustračný obrázok k článku Najviac nakazených je v Michalovciach: Epidémia mumpsu tam naďalej trvá
Zdroj: TASR

Zatiaľ čo v polovici decembra 2013 sa v susednom okrese objavilo 163 prípadov mumpsu, po Novom roku sú celkové počty nakazených ešte vyššie. ,,Celkovo je v epidémii v r. 2013 a v r. 2014 v okrese Michalovce zaznamenaných 184 ochorení na mumps,“ informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Lenka Skalická.

Najhoršia situácia, čo sa týka počtu nakazených, je priamo v Michalovciach. K dnešnému dňu tam evidujú až 103 prípadov. Ochorenie mumps sa vyskytuje aj v ďalších 17 obciach okresu Michalovce. Vysoké čísla nakazených sú v obciach Drahňov (40), Čečehov (10), Iňačovce (7), Budkovce (5), Čičárovce(3). Zatiaľ po jednom ochorení sa mumps vyskytuje v obciach ako Dúbravka , Jastrabie pri Michalovciach, Klokočov, Lesné, Palín, Pavlovce, Slavkovce, Strážske, Trnava pri Laborci, Zemplínske Kopčany a Bajany.

Čítajte tiež:

Nebezpečný vírus už dorazil aj do Humenského okresu: Mumpsom sa nakazilo takmer 30 ľudí!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM