Rôzne

Najnovšie info z humenského zimáku: Primátorku Vaľovú potešila táto skutočnosť!

Na zimnom štadióne v Humennom sa pohli ľady. Podľa radnice mu svitá na lepšie časy. Po kontrolnom dni uzreli svetlo sveta nové informácie.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie info z humenského zimáku: Primátorku Vaľovú potešila táto skutočnosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Zimný štadión nebol v prevádzke od začiatku januára tohto roka a to kvôli jeho havarijnému stavu. „Cez poškodenú strechu sa dostala dažďová voda až do elektrického rozvádzača,“ pripomenula Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestské úradu (MsÚ) v Humennom. Na základe statického posudku a kvôli zaisteniu bezpečnosti rozhodla vtedy humenská radnica o jeho dočasnom zatvorení.

…Hokejisti nemali kde trénovať a hrať a tak sa odhlásili z druhej najvyššej slovenskej súťaže. Predčasný koniec sezóny nastal aj u rekreačných hokejistov a krasokorčuliarskych nádejí.

Ako informovala M. Dochánová, uplynulý piatok si súčasný stav štadióna priamo na mieste pozrela primátorka Jana Vaľová spolu s ďalšími kompetentnými: „Na základe zistených skutočností už požiadali o vypracovanie projektovej dokumentácie na opravu strechy vrátane odhadovaného rozpočtu.“

„Počas piatkového kontrolného dňa sme zistili, že strecha s rozlohou vyše 7000 m2, resp. jej hydroizolačný systém vo vrchnej časti bol kvôli predchádzajúcej neodbornej montáži pri výstavbe štadiónu poškodený na vyše 100 miestach. Staré dosky sa totiž kvôli vlhkosti začali vzdúvať a klince, ktoré tam boli namiesto špeciálnych šrúbov, prederavili hydroizolačný systém. A voda nám potom tiekla cez tieto diery doslova na celý štadión,“ skonštatovala Vaľová.

Humenská primátorka priznala, že pôvodne očakávali ešte väčšie poškodenie štadióna, než bola napokon skutočnosť a potešilo ju, že nebudú musieť meniť nosné trámy, čo by výrazne predražilo odstraňovanie havarijného stavu na štadióne. Naopak obnoví sa hydroizolačný systém, stropné nosníkové debnenie, elektroinštalácia, izolácia a aj mantinely.

"Štadión dáme do takého poriadku, aký na ňom už veľmi dlho nebol. Chceli by sme sa zmestiť do sumy 450 000 eur, peniaze na túto havarijnú opravu by po schválení zastupiteľstvom išli z minuloročného rozpočtového prebytku. Teší ma, že by sme si na zvládnutie tejto mimoriadnej situácie nemuseli brať úver, ale vystačili by sme si s tým, čo sme za rok 2015 ušetrili,“ povedala J. Vaľová. Tá uviedla, že urobia všetko preto, aby štadión mohli otvoriť ešte pred začiatkom nového školského roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM