Rôzne

Nahliadnite do sveta poľovníkov: Takýto program je pripravený na Deň sv. Huberta

Deň sv. Huberta, ktorý sa v tomto roku uskutoční v nedeľu 10. septembra, umožní nahliadnuť verejnosti do sveta poľovníkov. Sledujte, čo môžete zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nahliadnite do sveta poľovníkov: Takýto program je pripravený na Deň sv. Huberta
Zdroj: TASR

Akcia sa tentoraz uskutoční v Medzilaborciach, v miestnom areáli amfiteátra. Návštevníci budú môcť vidieť tradície a zvyky poľovníkov, pripravené je tiež vystúpenie sokoliarov, historický šerm i folklór.

„Podujatie organizujeme už niekoľko rokov striedavo v mestách Humenné, Medzilaborce a Snina. Chceme byť obyvateľom týchto okresov čo najbližšie. Cieľom podujatia je, aby sa verejnosť dozvedela, že poľovníctvo nie je len o love zveri, ale aj o starostlivosti o prírodu, informovaní, komunikácii a vzdelávaní,“ uviedla Silvia Perinajová z Obvodnej poľovníckej komory (OPK) v Humennom.

Piaty ročník putovnej jednodňovej akcie je spojený aj s odovzdávaním vyznamenaní dlhoročným poľovníkom za ich prácu a prínos v tejto oblasti. Chýbať nebude tiež súťaž vo varení guľáša, jednotlivé združenia predstavia svoju činnosť na výstavných paneloch. „Pripravené je aj vábenie zveri, prezentácia poľovných psov, medzi ktorými má Slovensko aj svoje národné plemená, tiež ukážka poľovníckych signálov,“ vymenovala vedúca OPK.

Pre deti prichystali organizátori stánky lesnej pedagogiky a Štátnej ochrany prírody SR v prostredí miniskanzenu, vyskúšať si budú môcť jazdu na koni či lukostreľbu.

Podujatie sa začne o 9.00 h svätohubertskou bohoslužbou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM