Veronika Ondo-Cholewová Správy

Nad Šíravou sa prehnala poriadna búrka: Potopené člny, totálne zničené stany! FOTO

Hromy a blesky, až ľudí trhalo zo spania. Živel neminul ani Šíravu. Počasie spôsobilo problémy aj organizátorom Zemplínskeho kapra. Pozrite FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Nad Šíravou sa prehnala poriadna búrka: Potopené člny, totálne zničené stany! FOTO
Zdroj: TASR

Okolím Michaloviec sa v skorých ranných hodinách prehnala búrka. Lejak s vetrom a hromy s bleskami nenechali pokojne spať ani organizátorov Zemplínskeho kapra, ktorý len deň predtým otvorili rybárske preteky.

Výstraha pre Michalovce sa naplnila

V okrese Michalovce bola nad ránom poriadna búrka. Ako informovali meteorológovia, predstavovala potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami boli spojené lejaky a početné blesky. „Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informoval hydrometeorologický ústav, ktorý vydal v tom čase pre Michalovce výstrahu 1. stupňa.

„Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ uviedol Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Okolo 4. ráno sa ľudia prebudili na svetlo do okien. „Pozrela som sa, či sú to pokazené pouličné lampy, ktoré blikajú
alebo sa skutočne tak blýska. Pred 4. až do 5. 30 som pozorovala intenzívne blýskanie v okolí Michaloviec a najmä nad Šíravou,“
napísala nám naša čitateľka Lenka na našu fb stránku Michalovce24.

Zákaz zdržiavania sa na vode

Počasie spôsobilo problémy aj rybárom a organizátorom akcie Zemplínsky kapor, ktorá odštartovala v sobotu a mala by trvať až do budúcej soboty 26. septembra.

„Všetky naše stany na stredisku sú zničené totálne. Sektory sú odvolané a je zákaz vyvážania a zdržiavania sa na vodnej hladine,“ zverejnili okolo 5. hodiny ráno na svojej facebookovej stránke členovia Zemplínsky kapor.

Prímestská oblasť v tej chvíli hlásila údajne najlepšie počasie. „Na sektore Kamenec sa neupevnil čln a je asi už na druhej strane. Čakáme na ďalšie hlásenia. Držte nám všetkým palce,“ informovali zo združenia Zemplínsky kapor. Zákaz lovu bol zrušený o 6:30. „Čln Bolandu sa našiel na Lúčkach. Ďalšie člny sú v blízkosti zátoky v Lúčkach. Na Prímestskej prší,“ informovali na stránke Slovenský rybársky zväz Michalovce. Šírava ukázala znovu svoju silu. „Sme opatrní a hneď pri akejkoľvek zmene budeme reagovať,“ napísali na facebook.

Čítajte tiež: Na Šírave sa bude loviť zemplínsky kapor: Ocenia najväčších borcov vo vode

Hrozný nález záchranárov: Šírava vyplavila nehybné telo tínedžera (†17)

Prvé kúpanie v aquaparku si nenechali ujsť stovky ľudí: Takto to na mieste vyzeralo!

Celú oblasť zasiahli blesky: Šírava počas búrky premiestňovala člny
8
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM