Krimi

Na Zemplíne sa prevrátil autobus, strechou narazil do stromu. 12 ľudí zranených

V pondelok ráno došlo na Zemplíne k dopravnej nehode autobusu. Podľa polície zišiel z cesty, prevrátil sa na pravú časť a strechou narazil do stromu. V danej chvíli sa v ňom malo podľa vodiča nachádzať približne 35 cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Na Zemplíne sa prevrátil autobus, strechou narazil do stromu. 12 ľudí zranených
Zdroj: TASR

Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, v pondelok okolo 05:35 došlo v Trebišovskom okrese k dopravnej nehode autobusu zn. SOR, ktorý viedol 64-ročný vodič.

„Vodič viedol autobus po štátnej ceste I/50 v úseku medzi mestom Sečovce a obcou Dargov v smere na obec Dargov, pričom na priamom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin zišiel s autobusom mimo vozovku na trávnatý svah. Následne sa autobus prevrátil na pravú bočnú časť a strechou narazil do stromu,“ uviedla Mésarová.

Ako ďalej priblížila policajná hovorkyňa, podľa predbežných lekárskych správ sa pri dopravnej nehode ľahko zranilo 9 osôb, ktoré utrpeli zranenia s dobou liečenia od 7 do 42 dní. Ďalšie tri osoby utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie.

Pri dopravnej nehode vznikla na autobuse škola vo výške približne 20 000 eur. Podľa vyjadrenia vodiča, v čase nehody sa v autobuse nachádzalo približne 35 cestujúcich. „Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom,“ poznamenala Mésarová. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Pri nehode autobusu na Zemplíne sa zranilo 12 ľudí
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM