Tomáš Šuhajda Rôzne

Na Zámockú vináreň Humenčania ani po rokoch nezabudli... Horúce info, niečo sa chystá!

V suteréne kaštieľa v Humennom sa v časoch minulých nachádzala Zámocká vináreň. A tá zostala natrvalo v srdci mnohých Humenčanov. Viažu sa im s týmto miestom veru všakovaké spomienky. Patríte medzi nich? Nasledujúce riadky vás rozhodne budú zaujímať.

Ilustračný obrázok k článku Na Zámockú vináreň Humenčania ani po rokoch nezabudli... Horúce info, niečo sa chystá!
Zdroj: Dnes24.sk

Vlani sme na spravodajskom portáli Humenné 24 zverejnili prehľad slávnych podnikov, ktoré hrali prím v našom meste za socíku. A nechýba medzi nimi ani Zámocká vináreň. Nebola to len vináreň, ako by sa podľa názvu mohlo zdať. Humenčania tam chodievali aj na obedy, tancovačky, maškarné plesy a rôzne iné zábavy. Bolo to jednoducho miesto, kde to kedysi v Humennom žilo.

„V Zámockej vinárni i na Hubkovej bolo super- tancovalo sa, spievalo, nikto sa nebál, nikto nikoho nenapádal… Kde sú tie časy???!!“ pýtala sa Gabriela v komentári pod spomínaným článkom. Slová ako prvé lásky, lásky čas neboli do klávesnice naťukané len raz. Celý článok o tom, ako si Humenčania spomínajú na tento v minulosti slávny podnik, nájdete tu.

Priestor v kaštieli je však už viac ako 20 rokov nevyužitý. „Boli tam viacerí nájomcovia, ale ich aktivity sa skončili neúspešne,“ uviedla pre Humenné 24 hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Veronika Fitzeková. V daných priestoroch sú totiž podľa jej slov potrebné vysoké investície. Poznamenala však, že PSK má záujem, aby tieto priestory humenského kaštieľa boli opäť využívané.

Aj preto bola vyhlásená obchodná verejné súťaž na ich prenájom. Jej uzávierka bola v utorok 14. júna. „Prišla nám len jedna ponuka – od firmy z Humenného. Uchádzač plánuje ponúkať gastronomické služby,“ prezradila hovorkyňa PSK zaujímavú novinku.

Ako ďalej uviedla, do konca týždňa pripravujú vyhodnotenie súťaže a priestory by chceli prenajať od 1. júla. „Nájomca bude musieť zrekonštruovať priestory so súhlasom múzea na vlastné náklady. Veríme, že sa tento zámer podarí úspešne zrealizovať a zámocká pivnica v Humennom opäť ožije,“ uzavrela Veronika Fitzeková.

Foto, zdroj: ONV – Odbor obchodu a cestovného ruchu, Humenné, 1977.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM