Samospráva

Na stole je už pripravená zmluva o spolupráci: Stane sa novým partnerom Humenného mesto v Rusku?

Naše mesto má uzavretú zmluvu o partnerskej spolupráci so zahraničnými mestami v Česku, Poľsku, Maďarsku, na Ukrajine, vo Francúzsku a aj Chorvátsku. Stane sa ďalším partnerom Humenného mesto v Moskovskej oblasti?

Ilustračný obrázok k článku Na stole je už pripravená zmluva o spolupráci: Stane sa novým partnerom Humenného mesto v Rusku?
Zdroj: Dnes24.sk

Vlani Mesto Humenné oslovilo listom veľvyslanectvo Ruskej federácie v Bratislave, v ktorom prejavilo záujem o sprostredkovanie porovnateľného mesta z Ruskej federácie na nadviazanie spolupráce. Píše sa to v materiáloch pripravených na zasadnutie miestneho Mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré sa uskutoční v utorok 14. júna.

Podľa týchto materiálov predstavitelia mesta Vidnoje následne listom prejavili záujem o spoluprácu a partnerstvo a potvrdili pripravenosť uzatvoriť zmluvu o partnerskej spolupráci s našim mestom.

Teraz sú na rade práve humenskí poslanci MsZ, ktorí musia túto zmluvu odklepnúť. Zámerom je vytvoriť partnerstvo pre hospodársku, humanitárnu, kultúrno-spoločenskú, športovú a projektovú spoluprácu medzi oboma mestami.

Vidnoje je centrom Leninského okresu v Moskovskej oblasti s počtom obyvateľov 62 355. Nachádza sa na Teplostanskej vysočine (pohorí), na rieke Bytca, 4 km južne od Moskvy. Prvá písomná zmienka o osídlení územia pochádza z roku 1651.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM