Rôzne

Na Sninských rybníkoch víkendové rekordy zatiaľ nepadajú. Čo so starým bazénom?

Návštevnosť biokúpaliska v rekreačnej oblasti Sninské rybníky ovplyvňuje ako všade inde počasie. Doteraz zaznamenali približne 30 000 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Na Sninských rybníkoch víkendové rekordy zatiaľ nepadajú. Čo so starým bazénom?
Zdroj: Dnes24.sk

Oproti predošlým sezónam víkendové rekordy nepadli. „V tomto roku to nie sú žiadne tropické teploty. Sme radi, keď máme pekné počasie,“ uviedol vedúci oddelenia rekreačných a športových služieb mesta Snina Štefan Čus s tým, že najsilnejšie sú víkendy a štátne sviatky.

Jednou z vecí, ktoré návštevníci požadovali od začiatku prevádzkovania biokúpaliska, sú ubytovacie kapacity. „V tejto súvislosti sa zvýšili možnosti v rámci súkromných investorov,“ vysvetlil. Nárast ubytovaní je podľa slov Čusa citeľný, cezpoľní návštevníci totiž počas zlého počasia neodchádzajú, využijú ho skôr na turistiku, výlety a relax.

Medzi návštevníkmi stále rezonuje problém so vstupom do areálu, kde sa nachádza starý bazén, ktorý vizuálne nesedí s obnoveným rekreačným strediskom. „Je to dlhodobá záležitosť. Bolo viacero návrhov, ako by sme to mali realizovať. Momentálne veľa ľudí prichádza s tým, aby sme to rozbúrali a rozšírili tu plochu na ležanie,“ vysvetlil s tým, že by to mohla byť predpríprava na detský bazén. „Na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstve chceme predložiť zámer, aby sa to zrealizovalo podľa toho, čo si želajú ľudia,“ dodal.

Návštevníci si podľa Čusa pochvaľujú najmä detské zariadenia, ktoré sú v cene vstupenky. Chod rekreačného strediska zabezpečuje počas sezóny 28 zamestnancov.

Biokúpalisko Sninské rybníky sa stalo v roku 2015 Najproduktom cestovného ruchu Prešovského samosprávneho kraja. Areál využíva technológiu samočistenia vody pomocou rastlín a rias. Patrí medzi prvé svojho druhu na Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM