Rôzne

Na Šírave sa chystajú osláviť veľké výročie: Rozhovor s legendárnou kapelou Maduar

Maduar vystúpi na šíravskom amfiku s legendou z konca 90. rokov Captain Jack v rámci retro osláv Šíravy. Tá slávi 50-tku a Maduar 30 rokov na scéne.

Ilustračný obrázok k článku Na Šírave sa chystajú osláviť veľké výročie: Rozhovor s legendárnou kapelou Maduar
Zdroj: M&M Brothers

Celá letná turistická sezóna Šíravy sa nesie v retro štýle pripravovaných podujatí. Návštevníci sa môžu tešiť na poriadny retro návrat už v piatok 15. júla na amfiku v stredisku Lúč, kde v rámci oldies party vystúpia hudobné legendy. My sme vyspovedali známu skupinu Maduar.

Tak trochu rarita

Známa hudobná skupina Maduar už roky pôsobí v Amerike. Bratia Matyinkovci, ktorí v 90. rokoch vypredávali koncertné haly, dnes pracujú ako cestovní sprievodcovia. Zistili sme, čo sa stalo s jednou z niekdajších najúspešnejších slovenských skupín. Ako prezradili, po štyroch rokoch podnikania v cestovnom ruchu sa bratskej dvojici podarilo etablovať na Floride a presunúť sídlo svojej agentúry priamo na svetoznámu Lincoln Road v centre Miami Beach, ktorá je vyhľadávaná turistami z celého sveta kvôli pešej zóne plnej obchodov najznámejších značiek a aj kvôli reštauráciám či barom s pestrým nočným životom.

Ako známi bratia dodali, pôvodne začínali s firmou, ktorá bola certifikovaným partnerom najväčšej americkej spoločnosti predávajúcej výletné plavby. Aktuálne sa pochválili, že prevádzkujú vlastný cestovný portál a nedávno rozšírili svoje aktivity aj o špecializované služby pre klientov prichádzajúcich z Česka a Slovenska. Netaja, že sa im občas stáva, že k ním prichádzajú zákazníci práve kvôli ich hudobnej minulosti. „No a občas sa stane, že sa na nás obrátia aj ľudia, ktorí si nás ešte pamätajú z 90. rokov a je to pre nich tak trochu rarita, že sa tu s nami môžu osobne stretnúť“, dodáva s úsmevom Ladislav Maryinko, jeden zo slávnej dvojice Maduar.

Jeden na Slovensku, druhý v Miami

Kým Ladislav žije trvalo v Miami Beach a má na starosti dohľad nad zabezpečením služieb pre prichádzajúcich klientov, jeho brat Juraj (41) sa vrátil s rodinou na Slovensko, kde dohliada na chod portálu a aktuálne pripravuje pre Slovákov a Čechov smerujúcich do Miami špecializovaný web.

„V poslednom období sa na nás začalo obracať čoraz viac slovenských a českých klientov s požiadavkami na zabezpečenie rôznych služieb pri ich pobyte v Miami. Väčšinou išlo o prepravu z letiska na hotel alebo do prístavu, sprevádzanie skupín po Miami, či fakultatívne výlety do zábavných parkov v Orlande, národného parku Everglades alebo do najjužnejšieho miesta USA, mestečka Key West,“ povedal Ladislav Matyinko (45).

Ambície na primátorské kreslo

Dozvedeli sme sa, že jeden z hudobníkov si dokonca robí zálusk na primátorskú funkciu vo svojom meste, kde aj kapela pred mnohými rokmi vznikla, v Rimavskej Sobote. „Ladislav sa totiž spolu s manželkou venuje biznisu so zdravou kávou a Juraj má ambície kandidovať za primátora vo svojej rodnej Rimavskej Sobote,“ informovali M&M Brothers.

Ako poznamenali, po úvodných rozbehových rokoch majú už všetky dôležité veci vychytané, čo im umožňuje postupne sa venovať aj iným aktivitám. „Jednak hudobným, pri príležitosti 30. narodením ich kapely Maduar“. Spolu to oslávia aj účastníkmi oldies party na Amfiteári Šírava.

Foto: archív bratov Maduar

Môže vás zaujímať:

Šíravu ovládne motozraz: Krásne stroje, dievčatá v pene aj koncert zahraničnej legendy!

Lúč a Vinné o novinkách a poplatkoch: Pripravuje sa aj rekonštrukcia, ktorá poteší

Na Šírave sa chystajú osláviť veľké výročie
1
Galéria
V rámci retro leta vystúpi na Šírave aj Maduar
7
Galéria
Zdroj: M&M Brothers
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM