Rôzne

Na Šírave bojujú rybári: Toto je top úlovok! Uhádnete váhu kapra?

Na Zemplínskej šírave prebiehajú medzinárodné preteky rybárov. Podaril sa im už nejeden rybársky kúsok. Toto je ich najťažší úlovok.

Ilustračný obrázok k článku Na Šírave bojujú rybári: Toto je top úlovok! Uhádnete váhu kapra?
Zdroj: Slovenský rybársky zväz Mi

Ako sme vás v nedávnom článku informovali, mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu Michalovce v spolupráci s užívateľom revíru vodnej nádrže Zemplínska šírava a Radou Žilina usporadúva v týchto dňoch medzinárodné preteky v love kaprov. Pozrite sa, toto je ich zatiaľ naj úlovok kapra.

Čítajte tiež: Labute na Šírave stredobodom pozornosti, pozor na zobáky! Týmito maškrtami ich neurazíte :)

Najťažší kapor

Oficiálne otvorenie začalo slávnostným ceremoniálom so sľubom rybárov a rozhodcov. Po ulovení bodovanej ryby úlovky hlásia rozhodcovi, ktorý ich odváži, zdokumentuje a zapíše do úlovkovej listiny. Pod jeho dohľadom ryby púšťajú späť do Šíravy. Prvý kapor s hmotnosťou väčšou ako 10 kilogramov bol ulovený v Zalužiciach.

Čítajte tiež: Zemplínske more, stromy a na kopci stojí ON: Video ako dôkaz o nádhere našich končín

Najčerstvejšie úlovky majú rybári z utorka 20. septembra. „Úlovky prišli z Kamenca, Lučkov a začal Paľkov. Predbiehajú sa Paľkov 1 a Paľkov 4. Už dýchajú na chrbát vedúcemu tímu,“ informoval na svojej stránke Slovenský rybársky zväz Michalovce. Ako organizátori informovali, rybárom sa už podarilo chytiť aj kapra až nad 15 kilogramov.

Lovia 24 hodín denne

„Máme už aj prvého uloveného kapra nad 15kg a je to kapor ulovený na Lúčkach č.5 o váhe 22500. Gratulujeme tímu R-SPEKT,“ zverejnili organizátori. Na 8. ročníku Zemplínskeho kapra súťaži 44 tímov šesť dní bez prestávky. Loví sa v prímestskej oblasti, na Kamenci, Klokočove, Paľkove, Zalužiciach, Lúčkach a Hôrke. Pre rybárov nesúťažiacich je vyčlenený priestor Vojenská zotavovňa, Medvedia Hora až po Hôrku, Prímestská oblasť – nápustný kanál po ľavú pláž na Prímestskej oblasti, Zalužice Mlyn. Na Zemplínskej šírave sa loví bez prestávky, 24 hodín denne, až do 8. hodiny rána v sobotu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM