Tomáš Šuhajda Kultúra

Na Silvestra nás bude zabávať Tublatanka: Lídra kapely Maťa Ďurindu spája s Humenným silné puto

Na Silvestra sa v Humennom na námestí pred kultúrnym strediskom predstaví známa slovenská kapela Tublatanka, spolu s ňou aj DJ Gabriello. Šou je naplánovaná od 22:00 do 2:00. Zaujímavá a logická záležitosť aj pre frontmena kapely Maťa Ďurindu, ktorého vyvolenou je práve Humenčanka Mirka.

Ilustračný obrázok k článku Na Silvestra nás bude zabávať Tublatanka: Lídra kapely Maťa Ďurindu spája s Humenným silné puto
Zdroj: TASR

Manželia majú spolu dcérku Barboru a syna Martina. A práve minuloročné Vianoce boli prvými, ktoré rodinka zažila po narodení jej zatiaľ posledného člena Martina už v tomto 4-početnom zložení.

Prvých 10 rokov v krojoch

Tublatanka sa začala formovať v roku 1982. Kapela prvých desať rokov svojej existencie vystupovala v ľudových krojoch. Na konte má niekoľko albumov ako napríklad Tublatanka (1985), Skúsime to cez vesmír (1987), Poďme bratia do Betlehema (1993), či zatiaľ posledná štúdiovka Svet v ohrození z roku 2010. Medzi najznámejšie hity kapely patria piesne ako napríklad Dnes, Môj starý dobrý kabát, Loď do neznáma či Láska drž ma nad hladinou.

Video: Tublatanka, Snina 2012

Foto: ilustračné

Na Silvestra nás bude zabávať Tublatanka: Lídra kapely Maťa Ďurindu spája s Hume
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM