Rôzne

Na Pugačevke sa stretli Slávici z lavice: Pozrite si známe hity v podaní žiakov z našich škôl!

27 talentovaných a hudobne nadaných žiakov z ôsmich humenských základných škôl sa zišlo na ZŠ Pugačevovej, kde sa rozhodli pokračovať v každoročnej prehliadke spevákov populárnych piesní domácich i zahraničných interpretov pod názvom Slávici z lavice.

Ilustračný obrázok k článku Na Pugačevke sa stretli Slávici z lavice: Pozrite si známe hity v podaní žiakov z našich škôl!
Zdroj: Dnes24.sk

Veľký deň pre nadaných spevákov a speváčky bol 16. október. Slávici prichádzali spolu so svojimi pedagógmi na pôdu organizátora akcie ZŠ Pugačevovu s malou trémou, ale plní očakávania. Správnu atmosféru navodil na začiatku hit Úsmev v spoločnom prevedení a potom už hviezdili súťažiaci samostatne pesničkami podľa vlastného výberu.

Nechýbala odborná porota v zložení Nataša Mocáková – vedúca odboru kultúry, športu a mládeže, Katarína Rondziková – učiteľka spevu na ZUŠ, Štefan Koľ – predseda COOP Jednota a Pavlina Kurucová – riaditeľka ZŠ Pugačevova. Rozhodnutím poroty sa súťažiaci zaradili do zlatého, strieborného a bronzového pásma.

Špeciálnu Cenu poroty získali piati speváci – Miriama Sijková, Tamara Ficková – obe zo Základnej školy Pugačevovej, Timea Lacová – Základná škola internátna, Maroš Pužo – Základná škola SNP a Kristína Kocíková – Základná škola Kudlovská, ktorí predviedli naozaj excelentné výkony. Každý slávik si za svoj výkon vyslúžil diplom aj hodnotný vecný darček, na ktorý finančne prispelo mesto Humenné v rámci dotácií, ktoré poskytuje na kultúrne aktivity.

Informácie pre Humenné 24 poskytli Vladimíra Ševecová Kerlíková a Zuzana Uhrinová.

Foto: Martin Pollák / Video: Róbert Valcer

Na Pugačevke sa stretli Slávici z lavice
14
Galéria
Pozrite si známe hity v podaní žiakov z našich škôl!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM