Kultúra

Na ich nákup dostala 12 tisíc eur. V humenskej knižnici pribudnú nové knihy

Prešovský samosprávny kraj (PSK) rozdelil pomedzi knižnice vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 100 000 eur na nákup kníh. Dočká sa tak aj Vihorlatská knižnica so sídlom v Humennom, ktorá dostala 12 tisíc eur. Mimochodom, počuli ste už o tejto novinke z Vranova?!

Ilustračný obrázok k článku Na ich nákup dostala 12 tisíc eur. V humenskej knižnici pribudnú nové knihy
Zdroj: TASR

Ako informuje hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková, finančné prostriedky medzi knižnice rozdelili podľa ich veľkosti a počtu čitateľov. Najviac finančných prostriedkov na základe toho dostala Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove – 25 000 eur a naopak najmenej Podduklianska knižnica vo Svidníku a Ľubovnianska knižnica po 10 000 eur. Humenskej knižnici sa ušlo 12 tisíc.

A keď sme už pri knihách a knižiciach, toto by takisto nemalo ujsť vašej pozornosti. Svetlo sveta uzrela zaujímavá novinka v susednom Vranove nad Topľou. Hornozemplínska knižnica v spolupráci so Železnicami Slovenskej republiky otvorila staničnú knižnicu.

„Výpožička je veľmi jednoduchá. Funguje na princípe vezmi knihu – vráť knihu. To znamená, že aj bez čitateľského preukazu, ak sa čitateľ začíta, môže si vziať knihu do vlaku a môže ju vrátiť v inej staničnej knižnici, prípadne môže táto kniha aj cestovať. Nádejame sa, že vzniknú aj zaujímavé príbehy kníh, ktoré do nich budú ľudia na ich cestách zapisovať,“ prezradila riaditeľka knižnice Emília Antolíková.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM