Rôzne

Na hraničných priechodoch s Ukrajinou by ste mali počítať so zdržaním: Čo je za tým?

Na hraničných priechodoch s Ukrajinou by mali v tomto období cestujúci, ktorí smerujú na Slovensko, počítať so zdržaním.

Ilustračný obrázok k článku Na hraničných priechodoch s Ukrajinou by ste mali počítať so zdržaním: Čo je za tým?
Zdroj: TASR

Čas čakania sa môže v Ubli a Vyšnom Nemeckom pohybovať aj v rozmedzí niekoľkých hodín. Ako v tejto súvislosti ďalej informovala regionálna hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová, zvýšený čas čakania vzniká v tomto období, ako každý rok, z dôvodu hromadného návratu občanov pracujúcich v krajinách Európskej únie po sviatkoch na Ukrajine.

Predpokladajú, že tento stav bude pretrvávať až do ich ukončenia, a teda približne do 13. januára. „Ďalším dôvodom zvýšeného počtu cestujúcich je zimná turistická sezóna, ktorú trávia lyžiari na Slovensku a v ďalších krajinách EÚ,“ doplnila.

Podľa jej slov len na hraničnom priechode Vyšné Nemecké v priebehu prvých desiatich dní nového roka colníci na vstupe z Ukrajiny na Slovensko denne skontrolovali 500 až 580 cestujúcich. Nižší počet evidovali len 1. a 6. januára počas sviatkov. „Keďže sme predpokladali zvýšený nápor cestujúcich v tomto období, posilnili sme aj výkon služby, podľa potreby operatívne prerozdeľujeme colníkov aj v rámci jednotlivých pracovísk na hraničných priechodoch tam, kde je to práve potrebné,“ vysvetlila Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM