Krimi

Muž (41) si zobral úver kvôli domu v Lackovciach... Po tomto kroku však teraz čelí policajnému obvineniu!

Mužovi (41) z Vyšných Ladičkoviec bol poskytnutý úver na stavebné úpravy a nadstavbu rodinného domu v Lackovciach. Teraz však čelí problému. Bolo mu vznesené policajné obvinenie!

Ilustračný obrázok k článku Muž (41) si zobral úver kvôli domu v Lackovciach... Po tomto kroku však teraz čelí policajnému obvineniu!
Zdroj: TASR

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Humennom začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie 41-ročnému mužovi z obce Vyšné Ladičkovce. „A to z prečinu falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky,“ informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

„Doposiaľ bolo preukázané, že v mesiaci február tohto roku obvinený vyhotovil falošné potvrdenie Štátneho fondu rozvoja bývania, s úradnou pečaťou Štátneho fondu rozvoja bývania o troch úhradách k úverovej zmluve a to v celkovej sume viac ako 19 100 eur,“ uviedla bližšie policajná hovorkyňa.

Tá zároveň dodala, že išlo o splátky úveru, ktorý mu bol poskytnutý na stavebné úpravy a nadstavbu rodinného domu v obci Lackovce v celkovej výške 23 240 eur. „Toto sfalšované potvrdenie predložil ručiteľovi úveru ako pravé, aby ho ubezpečil, že úver spláca, avšak úver nesplácal tak, ako sa v zmluve zaviazal,“ povedala J. Migaľová.

„Obvinený tak vyhotovil falošné potvrdenie, na ktorom sfalšoval úradnú pečať s úmyslom použiť ho ako pravé,“ uviedla policajná hovorkyňa. Obvinený muž je stíhaný na slobode, no v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Môže vás zaujímať:

Pri dopravnej nehode vyhasol ľudský život: Muž bol na mieste mŕtvy!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM