Iné športy

Mladý Humenčan ukázal bojovné srdce: Viktor reprezentoval Slovensko na svetových hrách

Praha privítala mladých športovcov z 30 štátov z celého sveta – atlétov, plavcov, stolných tenistov aj šermiarov. A na týchto Svetových hrách hendikepovanej mládeže reprezentoval Slovensko talentovaný Humenčan Viktor Verba (14).

Ilustračný obrázok k článku Mladý Humenčan ukázal bojovné srdce: Viktor reprezentoval Slovensko na svetových hrách
Zdroj: PK Chemes Humenné

Česká nadácia EMIL zorganizovala tieto hry pre mladých 14 – 24 ročných, ktorí sa pripravujú na paralympijské hry v Rio de Janeiro. Po slávnostnom otvorení na Staromestskom námestí sa súťažiaci rozišli na pripravené športoviská.

Na súťaže plavcov, ktoré sa konali v 50 metrovom bazéne vo vodnom športovom komplexe ŠUTKA, sa prihlásili športovci z 19 krajín Európy a tiež zo Spojených arabských emirátov, Kazachstanu, Indie, Japonska a Thajska.

Humenčan Viktor Verba, člen plaveckého klubu CHEMES, v sprievode trénera Mariána Tomahogha a otca Mariána Verbu ukázal v tejto silnej konkurencii svoje bojovné srdce. Plával na doraz. Preteky boli značne náročné vzhľadom na to, že v jeden deň štartoval osemkrát – rozplavby a finále.

Reprezentoval Slovensko pod záštitou Slovenského paralympijského výboru. Zviditeľnil svoj klub a mesto vynikajúcimi výsledkami. V kategórii 12 – 16 ročných plavcov dvakrát doplával na štvrtej pozícii 100 m motýlik – 2:11.88 a 400 m voľný spôsob v čase 6:41.90. Na siedmom mieste skončil v krauli na 50 m, ôsmy bol na 100 m znak, deviaty na 100 m prsia a dvanásty čas dosiahol na 100 m voľným spôsobom.

Informácie a foto pre Humenné 24 poskytol PK Chemes.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM