Futbal

Mladík spod Vihorlatu: Duda opísal svoj veľký gól s horkou príchuťou

Prvý gól slovenskej futbalovej reprezentácie na európskom šampionáte vo Francúzsku a vôbec Slovenska na ME strelil Ondrej Duda, mladík spod Vihorlatu.

Ilustračný obrázok k článku Mladík spod Vihorlatu: Duda opísal svoj veľký gól s horkou príchuťou
Zdroj: TASR

Toho tréner Ján Kozák využil ako žolíka za nepriaznivého stavu. Rodák zo Sniny prišiel na ihrisko presne po hodine hry a už o niekoľko desiatok sekúnd po prihrávke Róberta Maka vyrovnal na 1:1. Napokon mu však radosť z premiérového presného zásahu na veľkom turnaji pokazil gól rovnako striedajúceho waleského útočníka Hala Robsona-Kanua, po ktorom „draci“ strhli víťazstvo 2:1 na svoju stranu.

„Nálada nie je najlepšia, pretože sme nebodovali. Myslím, že aspoň remízu by sme si zaslúžili. Škoda, že za stavu 1:1 sme náš tlak nepretavili v ďalší gól,“ povedal Duda, ktorý sa poďakoval za výbornú prácu pred vyrovnávajúcim gólom svojmu spoluhráčovi Makovi.

„Robo vymyslel perfektnú akciu. Potiahol loptu, ja som mu zakričal, aby mi prihral. Prepustil som si loptu a ľavačkou sa snažil trafiť bránu, čo sa mi podarilo a bol z toho gól,“ opísal Duda svoj druhý presný zásah v národnom tíme.

Tréner Kozák poslal stredopoliara Legie Varšava na trávnik s jasnými pokynmi – pokúšať sa rozvíriť stojaté ofenzívne vody slovenského tímu. S Adamom Nemcom priniesli do hry oživenie, ale na zisk aspoň bodu to nestačilo. „Musíme sa vyspať, zajtra je nový deň a nová výzva. Zanalyzujeme si hru Rusov a uvidíme, čo na nich bude platiť. Isté je, že hrať sa dá s každým,“ naznačil Duda ambície pred zápasom s Ruskom, ktorý je na programe v stredu v Lille.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM