Krimi

Mladíci na Šírave zažili mrazivé momenty: Dráma na vodnom bicykli!

Na Zemplínskej šírave zasahovali muži zákona. Tí vyplávali na jej vodnú plochu na služobnom motorovom člne a až do noci pátrali po dvoch mladých turistoch.

Ilustračný obrázok k článku Mladíci na Šírave zažili mrazivé momenty: Dráma na vodnom bicykli!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia na svojej facebookovej stránke informovala, že muži zákona z OO PZ Vinné prijali oznámenie o zatúlaných poľských turistoch vo veku 17 a 29 rokov, ktorí mali na vodnom bicykli vyplávať na vodnú plochu. Doplnila, že z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok (silný vietor a vysoké vlnobytie) sa však vzdialili a odplavili na veľkú vzdialenosť od brehu.

„Vzhľadom na bezprostredné ohrozenie života policajná hliadka ihneď vyplávala na vodnú plochu na služobnom motorovom člne a po turistoch pátrali až do noci. Počas pátrania, vo vzdialenosti cca 2,5km od brehu, našli policajti vodný bicykel s dvomi mladými ľuďmi. Bicykel bol neovládateľný a z jednej tretiny už ponorený pod vodou,“ uviedla polícia.

Tá zároveň dodala, že oboch turistov z Poľska policajti nalodili do bezpečia a poskytli im záchranné vesty, obaja boli značne vyčerpaní, podchladení a vystrašení. „Policajti potom zistili, že turisti si vodný bicykel, ktorý bol zakotvený na pláži, vzali bez dovolenia majiteľa. Ten už uvedený bicykel nepoužíval, pretože nebol spôsobilý na plavbu, a pod tiažou posádky by sa po čase určite potopil,“ uviedli muži zákona.

Doplnili, že oboch mladíkov už na brehu čakal vystrašený otec, ktorý poďakoval policajtom za ich rýchlu záchranu životov. „Keďže počas pátracej akcie boli zlé poveternostné podmienky a k tomu zlá viditeľnosť, museli si aj skúsení policajti napomáhať rozsvietením majákov na brehu Zemplínskej šíravy, aby sa dokázali v tme lepšie a rýchlejšie zorientovať a zachránených turistov dostať do bezpečia,“ informovala polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM