Ondrej Petričko Krimi

Razia v byte mladého Michalovčana: Policajti u Miloša našli takmer 400 dávok drogy

V byte mladého Michalovčana našli policajti marihuanu, ktorej množstvo by postačovalo na prípravu 399 obvyklých dávok. Mladík podľa polície mal drogy predávať. Teraz si môže v prípade dokázania viny posedieť 4 až 10 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Razia v byte mladého Michalovčana: Policajti u Miloša našli takmer 400 dávok drogy
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovský vyšetrovateľ obvinili 24-ročného Miloša z Michaloviec z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Našli skoro 400 dávok

„Obvinený od februára až do mája v mieste svojho trvalého bydliska ako aj na rôznych miestach v meste Michalovce, predával doposiaľ nestotožneným osobám omamnú látku marihuanu,“ vysvetlil košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Obvinený po zadržaní odovzdal vyšetrovateľom PZ päť plastových vreciek, v ktorých sa nachádzali vysušené vrcholky rastliny konope (Canabis). „Následne pri vykonanej domovej prehliadke v jeho byte, policajti našli a zaistili drvičku, plastové vrecká, digitálnu váhu a 4 kusy plastových vreciek, ktoré obsahovali vysušené vrcholky rastliny konope,“ dodal Szabó.

„Zaistené plastové vrecká obsahovali drogu o celkovej hmotnosti 39,88 g so 14,0 % obsahom THC, z ktorého by bolo možné pripraviť až 399 obvykle jednorazových dávok drogy,“ ozrejmil hovorca. Mladý Michalovčan je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM