Volejbal

Mikolaj Sarnecki po finále: Na Slovensku je to pre mňa prvá zlatá medaila, ale nie posledná!

Obrovská radosť zavládla na lavičke Chemesákov po skončení finálového duelu Final Four SP 2014. Humenský klub totiž pri troch majstrovských a troch pohárových tituloch po prvý raz vo svojej histórii získal cenný triumf na vlastnej palubovke. Rovnako získal právo štartu v pohárov CEV 2014/15.

Ilustračný obrázok k článku Mikolaj Sarnecki po finále: Na Slovensku je to pre mňa prvá zlatá medaila, ale nie posledná!
Zdroj: Dnes24.sk

„Bol by hriech nespomenúť organizáciu i divákov, ktorí boli parádni, ako aj tí z Prešova. Možno pomohlo, že tu boli tri družstvá z východného Slovenska. Klobúk dole a som rád, že to bolo takto zorganizované a práve v Humennom. Atmosféra je podľa mňa bez debaty asi najlepšia na Slovensku, čo sa týka nielen volejbalu. Možno konkuruje basketbal,“ uviedol Jakub Joščák, ktorý v humenskom drese získal prvú zlatú medailu.

Sarnecki: Prvá, ale nie posledná

Rovnako prvé zlato zaknihoval legionár Mikolaj Sarnecki, ktorý patril k najlepším hráčom na ihrisku. „Na Slovensku je to pre mňa prvá zlatá medaila, prvá, ale nie posledná,“ povedal s úsmevom na perách poľský hráč, pričom pravdepodobne naznačil najvyššie ambície humenského klubu v prebiehajúcej sezóne.

„Bolo tu viac ako tisíc divákov, bol to krásny deň pre Humenné a krásny pre slovenský volejbal. Som veľmi rád, že som tu mohol byť,“ dodal Sarnecki, ktorý sa tešil z triumfu spoločne s manželkou a dvojmesačnou dcérkou Nataškou.

Kreatívny De Amo, výborný Jakubov

Kreativitou na nahrávke vynikal Španiel Miguel Angel De Amo. „Núti hráčov riešiť určité situácie netradične, aby si pýtali svojim pohybom loptu a on ich rýchlo vidí,“ povedal na margo španielskeho nahrávača tréner Richard Vlkolinský, ktorého potešil i výkon smečiara Miroslava Jakubova. „Prechod z diagonálneho postu naspäť na prihrávajúceho smečiara mu dáva perspektívu a je o tom presvedčený aj on, najmä z pohľadu do budúcna,“ konštatoval humenský kouč.

ŠK Chemes Humenné sa stal víťazom Slovenského pohára 2014!
1
Galéria
Mikolaj Sarnecki, jeden z najlepších vo finále: Na Slovensku je to pre mňa prvá
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM