Futbal

Michalovce sa stali víťazmi druhej ligy: Na Zemplíne sa bude hrať najvyššia futbalová súťaž!

Karta sa obrátila. V rámci Zemplína sa kedysi hrával najlepší futbal v Humennom. Už dávnejšie túto rolu prevzali Michalovce a teraz to dotiahli tak ďaleko, ako ešte nikdy. Od novej sezóny budú jediným zástupcom celého východu vo Fortuna lige, najvyššej futbalovej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce sa stali víťazmi druhej ligy: Na Zemplíne sa bude hrať najvyššia futbalová súťaž!
Zdroj: TASR

Michalovskí futbalisti sa stali víťazmi DOXXbet ligy 2014/2015 a definitívne postúpili prvýkrát v histórii klubu do najvyššej súťaže Fortuna ligy. O celkovom triumfe v druholigovej súťaži rozhodli v záverečnom zápase v šlágri celého ročníka na ihrisku Skalice, kde dokázali zvíťaziť 2:0 (0:0) a v tabuľke obsadili prvú priečku s náskokom troch bodov pred skalickým tímom.

Veľký šláger priniesol pred 2143 divákmi od začiatku vyrovnaný futbal, víťazný gól strelil odchovanec humenského futbalu Michal Hamuľak.

Keďže z FL vypadli pre nesplnenie licenčných podmienok MFK Košice, s najväčšou pravdepodobnosťou bude medzi 12-člennou slovenskou elitou hrať v budúcej sezóne aj Skalica. O mene druhého postupujúceho však ešte bude rokovať prezídium riadiaceho orgánu FL Únie ligových klubov 18. júna.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM