Krimi

Michal, ktorý skočil z okna a obvinili ho z vraždy mamy: Do basy nepôjde, bol nepríčetný!

Začiatkom minulého roka otriasla Humenným mimoriadne šokujúca správa. Polícia informovala, že syn dobodal nožom svoju vlastnú matku (†51) a potom vyskočil z okna bytu na 7. poschodí. Niekoľko dní bol v umelom spánku, no akoby zázrakom prežil. Akú mal tento smutný prípad dohru?

Ilustračný obrázok k článku Michal, ktorý skočil z okna a obvinili ho z vraždy mamy: Do basy nepôjde, bol nepríčetný!
Zdroj: TASR

K tragédii došlo na Sídlisku pod Sokolejom. Udalosti mala predchádzať hlasná hádka medzi Michalom a jeho matkou. Ako vtedy informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, syn mal spôsobiť matke viacero bodných poranení, na následky ktorých zomrela.

Políciu zalarmovali susedia. Skôr, ako sa policajti s hasičmi dostali do bytu, Michal vyskočil z okna na 7. poschodí.

Do väzenia nepôjde

Po páde bol v hlbokom bezvedomí, ale dýchal. Niekoľko dní bol v umelom spánku, no prebral sa. Mladík, ktorý bol obvinený, do väzenia nepôjde. Trestné stíhanie bolo voči nemu totiž zastavené.

„Trestné stíhanie bolo zastavené z dôvodu, že obvinený v čase spáchania činu nebol trestne zodpovedný pre nepríčetnosť,“ povedal pre Humenné 24 hovorca Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák. „Okresný súd v Prešove mu uložil ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM