Tomáš Šuhajda Rôzne

Mestský poslanec o volejbalových ihriskách v centre mesta: Nedá sa na to pozerať!

Nedá sa na to pozerať. Zdevastované, zničené, škaredé. Stánky pre bezdomovcov. Zaznelo z úst humenského poslanca Michala Babina. Svoju pozornosť zacielil na volejbalové ihriská v širšom okolí centra mesta, na Ulici osloboditeľov. Pozrite si, v akom stave sa nachádzajú.

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec o volejbalových ihriskách v centre mesta: Nedá sa na to pozerať!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestský poslanec Michal Babin otvoril na poslednom Mestskom zastupiteľstve v Humennom tému volejbalové ihriská na Ulici osloboditeľov. „Čo s nimi? Nedá sa na to pozerať. Zdevastované, zničené, škaredé. Stánky pre bezdomovcov,“ zaznelo z úst poslanca.

To, že sa v búdkach na ihrisku zdržiavajú bezdomovci, potvrdil pre spravodajský portál Humenné 24 rovnako tak aj čitateľ z tamojšej bytovky. „Spia tam bezdomovci a teraz som ich načapal už aj v bytovke v pivnici,“ uviedol vo svojej správe, ktorú nám ešte pred časom zaslal do redakcie.

Ihrisko v prenájme

Podľa slov Zuzany Michajlovej z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, Mesto uzatvorilo ešte v roku 2009 zmluvu o nájme na toto volejbalové ihrisko s Volejbalovým klubom Chemes Humenné. Zmluva je podľa nej platná a nájomca platí nájom.

„Ako poslanec môže dať návrh na zrušenie zmluvy, prípadne navrhnúť opatrenia na zvýšenie efektivity prevádzky volejbalového ihriska. Tieto návrhy môže predložiť Mestskému zastupiteľstvu,“ poznamenala ďalej Z. Michajlová na slová Michala Babina. Zároveň dodala, že na radnici zatiaľ neobdržali žiadne sťažnosti od občanov alebo obyvateľov lokality.

Poslanec Babin na margo reakcie magistrátu uviedol, že na problém s ihriskami upozorňoval už pred rokom a neurobilo sa v tejto veci nič. Na podnet občana na to teraz poukázal znova. „Som za riešenie tohto problému, preto ako poslanec budem nápomocný, ak ma o to požiadajú zainteresovaní v tomto probléme,“ uviedol Babin.

Čo na to Chemes?

O vyjadrenie sme požiadali aj VK Chemes, ktorý medzičasom ukončil svoju činnosť. „Vzhľadom na ukončenie činnosti volejbalového klubu a tým, že naša nájomná zmluva končí posledným dňom kalendárneho roka 2016, bude pozemok odovzdaný do správy mesta Humenné,“ uvádza sa v reakcii spoločnosti Chemes.

Spoločnosť pre spravodajský portál Humenné 24 zároveň doplnila, že na základe tohto upozornenia vykoná obhliadku pozemku a realizuje nevyhnutné práce.

Čo ale bude s ihriskom po jeho prinavrátení do správy mesta, je nateraz otázne. Každopádne však ide o pozemky v širšom centre mesta a bola by veľká škoda, keby zostali takto nevyužité.

Ako to na mieste vyzeralo počas našej návštevy? Zábery si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Volejbalové ihriská na Ulici osloboditeľov: Čo s nimi bude?
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM