Rôzne

Mestský ples v Humennom? Pozrite si na fotkách prekvapenie večera!

Ani mohutná snehová nádielka nevystavila stopku mestskému plesu v Humennom. V sále nechýbali rôzni hostia, známi účinkujúci a ani prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Mestský ples v Humennom? Pozrite si na fotkách prekvapenie večera!
10
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Uplynulú sobotu sa uskutočnil v estrádnej sále Mestského kultúrneho strediska devätnásty ročník charitatívneho reprezentačného plesu mesta Humenné, ktorý sa niesol v znamení ruží. Ples ruží zároveň odštartoval oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o našom meste. Spravodajský portál Humenné 24 informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Prečo ruže? „Už starovekí Gréci a Rimania ružu tradične používali pri svojich slávnostiach ako ozdobu, ktorá prináša hojnosť, budúcnosť, nekonečno a šťastie. A to by sme chceli popriať aj nášmu mestu k 700. výročiu, lebo tento ples odštartoval slávnosti tohto jubilea,“ uviedla humenská primátorka Jana Vaľová.

Tá po príhovore zahájila spoločne so svojim manželom ples tradičným valčíkom. Medzi hosťami nechýbali napríklad poslanec NR SR Erik Tomáš, primátor partnerského mesta Perečín Ivan Pohoriljak, umelec Pavol Brainer a ďalší. Slávnostným večerom sprevádzal prítomných známy moderátor a humorista Štefan Skrúcaný.

„Prekvapením celého večera boli tri torty, ktoré upiekli cukrárky zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Humennom a ktoré predstavovali minulosť, prítomnosť a budúcnosť nášho mesta. Tá sa premietla do zobrazenia „jedlej“ dominanty Humenného, a to historického kaštieľa na jednej z tort, ktorá predstavovala Minulosť, teda históriu. Tortu Súčasnosť zdobil nápis sedemstého výročia mesta a Budúcnosť patrila novému futbalovému štadiónu, ktorý slávnostne otvorí svoje brány počas výročných osláv mesta,“ opísala M. Dochánová.

Podľa jej slov mal mestský ples zároveň charitatívny charakter, keďže výťažok z tomboly a vianočného punču poputuje budúci mesiac pre sociálne slabšie rodiny s deťmi.

OBRAZOM: Pozrite si zábery z 19. reprezentačného plesu mesta Humenné
10
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM