Rôzne

Mestského poslanca oslovili občania z Valaškoviec: S týmto majú na moste problém!

Valaškovský most predstavuje jednu z hlavných dominánt mesta Humenné. Vlani bol vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku a osvetlili ho 64 reflektormi.

Ilustračný obrázok k článku Mestského poslanca oslovili občania z Valaškoviec: S týmto majú na moste problém!
Zdroj: Dnes24.sk

A práve osvetlenie Valaškovského mosta sa dostalo na pretras na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Humennom, pričom poslanec Miloš Meričko interpeloval riaditeľa Technických služieb Milana Kuruca.

„Oslovili ma občania žijúci na Valaškovciach vo veci osvetlenia starého Valaškovského mosta. Tie svetlá sú podľa nich dosť nešťastne riešené, pretože keď idú po moste po zotmení tak nevidia nič pod nohy. Či sa vôbec dá niečo s tým urobiť,“ uviedol počas rokovania Meričko.

Primátorka mesta Jana Vaľová podotkla, že Valaškovský most podlieha Pamiatkovému úradu a podľa jej slov reflektory museli byť namontované tak, ako si to prial práve Pamiatkový úrad.

„Áno, mal som podobné sťažnosti a aj na vlastné riziko sme pristúpili k tomu, že sme tam uviedli do činnosti jednu z troch pôvodných lámp. Už len kvôli tým starým ľuďom, ktorí nás oslovovali,“ zareagoval na interpeláciu riaditeľ TS Kuruc s tým, že dúfa, že kvôli tej lampe nevznikne problém vo vzťahu k Pamiatkovému ú­radu.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM