Samospráva

Mesto sa pripravuje na dušičky: Ako to bude na humenskom cintoríne?

Humenné sa pripravuje na Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých. Opatrenia prijali Technické služby a na dušičkový režim sa pripravujú aj mestskí policajti.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa pripravuje na dušičky: Ako to bude na humenskom cintoríne?
Foto: Katarína Reiterová / Zdroj: Dnes24.sk

Od 22.10. do 4.11. bude miestne pohrebisko otvorené denne v čase od 7:00 hod. do 22:00 hod. Technické služby mesta Humenné prijali opatrenia, aby zabezpečili nerušený a pokojný priebeh dušičiek. Preto aj v týchto dňoch na mestskom cintoríne vyhrabávajú trávu či lístie z priestorov mimo hrobov. „Od utorka 22. októbra do pondelka 4. novembra bude zabezpečené osvetlenie celého pohrebiska, ciest, chodníkov a schodov až do 22. hodiny,“ uviedol riaditeľ technických služieb Milan Kuruc.

Prevádzkovanie sociálneho zariadenia na pohrebisku bude zabezpečené v čase od 8:00 do 20:00 h. Od 30.10. do 3.11. v čase od 7:00 do 18:00 bude na cintoríne zabezpečené ozvučenie clivou hudbou.

Monitoring už týždeň pred sviatkom

Na dušičkový režim sa pripravujú aj mestskí policajti. „Naši príslušníci a členovia zelenej hliadky už týždeň pred týmto sviatkom posilnia monitorovanie cintorína a jeho okolia. Budú dávať pozor, aby sa neničili hroby, nekradli vence, kvety a kahance,“ spresnil náčelník mestskej polície Marián Zub.

Pred a počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých budú hliadky mestskej polície úzko spolupracovať s príslušníkmi OO PZ a ODI OR PZ Humenné pri koordinovaní a zabezpečovaní dopravy v okolí cintorína, ako je riadenie dopravných situácií, státie na zákazových miestach, ale aj parkovanie na mestskej zeleni.

Zdroj: Tlačový referát MsÚ v Humennom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM