Rôzne

Maturity na známom gymnáziu v Humennom? S týmito pocitmi odchádzali študenti

Veľké chvíle pre maturantov. Dnes aj na školách v Humennom pokračovali písomné maturity. Platí to i pre známe gymnázium, ktoré sme navštívili.

Ilustračný obrázok k článku Maturity na známom gymnáziu v Humennom? S týmito pocitmi odchádzali študenti
Zdroj: Dnes24.sk

Dnešný deň je pre maturantov o niečo iný ako ostatné. V stredu pokračovali písomné maturity v cudzom jazyku. Aj Gymnázium arm. gen. L. Svodobu v Humennom sa v tento deň zaplnilo slávnostne oblečenými študentmi. Čakal na nich externý test a slohová práca z vybraného povinného cudzieho jazyka.

V tento významný deň sme sa vybrali priamo za tými, ktorých sa maturity dotýkajú. Samotnými študentmi spomínanej humenskej školy. Niekoľko maturantov tak pre náš web krátko po absolvovaní testu a eseje prezradilo svoje prvé pocity. A tie boli naozaj všelijaké, veď čítajte.

Sloh, ktorý Viktória zo 4.E práve dopísala vo väčšom predstihu pred ostatnými, bol podľa jej slov ľahký. „Téma bola blízka nám študentom, takže tých 220 slov nebol problém. Pomaly mi došla strana, som rada, že som sa vôbec vmestila,“ prezradila. Test však bol už podľa nej náročný. „Druhú časť listeningu bolo ťažko rozumieť. Vybrali takého, akoby sa mu nechcelo čítať. Ale celkovo sa to dalo,“ zhodnotila.

Podľa Mareka zo 4.A test nebol až tak ťažký. „Len tá slovná zásoba bola trochu zložitejšia, že nie každý by ju vedel, ale inak to bolo v pohode,“ povedal. Taktiež hodnotí pozitívne tému na sloh. „Test bol možno trochu ťažší, hlavne počúvanie, ale dalo sa to zvládnuť v pohode,“ myslí si Samo z rovnakej triedy. Podľa Niky zo 4.C bol test ťažší ako pominulé roky, ale slohová téma sa dala. „To bolo v poriadku,“ skonštatovala.

„Bolo to ťažké a myslím si, že testy neboli na úrovni B2, ale boli jemne vyššie. Jemne viac…“ povedala Ivana zo 4.C, ktorá nemala najlepšie pocity. Dalo sa to zvládnuť lepšie? „Dali sa urobiť ľahšie testy,“ zareagovala pohotovo. „Aby tam bolo to, čo sa reálne učíme,“ doplnila.

Denis zo 4.C taktiež čakal, že test bude ľahší. „Ale prekvapil,“ uviedol a dodal, že esej bola naproti tomu ľahká. „Listening bol ťažký, nebol príjemný, bolo ťažké rozumieť. Reading bol v pohode a ostatné sa tiež dalo,“ popísal svoje dojmy z dnešného dňa Viktor zo 4.A.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM