Rôzne

Maturitné tablá na humenskom námestí? Našli sme jedno jediné, táto trieda tu drží tradíciu!

K atmosfére májových námestí na Slovensku tradične patria maturitné tablá. Je to tak aj v Humennom? Ani nie... Písali sme o tom už vlani a aj teraz sme boli zmapovať situáciu na celom námestí, vrátane jeho južnej časti.

Ilustračný obrázok k článku Maturitné tablá na humenskom námestí? Našli sme jedno jediné, táto trieda tu drží tradíciu!
Zdroj: Dnes24.sk

A rovnako ako vlani, aj tentoraz sme vo výkladoch na Námestí slobody v Humennom našli jediné tablo, aj to „zabarikádované“ pod lešením. Vo výklade hudobnín je napriek tomu vidieť tablo maturantov alebo skôr maturantiek zo Súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémie EBG Humenné.

Pochopiteľne, náš „prieskum“ nie je stopercentný a nemôžeme s určitosťou tvrdiť, že žiadne iné maturitné tablo v Humennom nie je. Možno na menej viditeľných miestach… Je však zjavné, že tento zvyk v Humennom vymizol a to až na malé výnimky, ktoré ho vždy trochu oživia.

Zaujímavosťou je, že táto študentská tradícia nemizne v rámci celého Slovenska. Humenné je zdá sa v tomto poriadny extrém. Stačí si to porovnať s výkladmi v susedných Michalovciach. Alebo povedzme taký Poprad, originálne tablá tamojších maturantov si môžete pozrieť tu.

Maturitné tablo, jediné v centre Humenného
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM