Rôzne

Mala byť už hotová: Termín ukončenia výstavby továrne v Medzilaborciach sa posunul

Termín ukončenia výstavby továrne spoločnosti Panep v Medzilaborciach, ktorá mala byť hotová v novembri minulého roka, sa posunul na polovicu januára.

Ilustračný obrázok k článku Mala byť už hotová: Termín ukončenia výstavby továrne v Medzilaborciach sa posunul
Zdroj: TASR

Ako bližšie uviedol riaditeľ pobočky firmy na Slovensku a v Poľsku Ivan Hriseňko, dôvodom bolo nevhodné podložie.

Spoločnosť Panep, ktorá sa zaoberá výrobou gázoviny, operačného krytia a setov, pôsobí v meste viac ako 20 rokov v prenajatých priestoroch. Továreň sa rozhodla postaviť z dôvodu rozšírenia výroby a zamestnania ďalších pracovníkov. Odkúpila preto pozemky v miestnej priemyselnej zóne, ktorá bola doteraz prázdna. Predstavujú rozlohu približne jeden hektár. S výstavbou začala vranovská spoločnosť Betpres v lete minulého roka.

Zvýšené náklady

Podľa Hriseňka sa ale všetko muselo postaviť na pilótoch, čo predĺžilo termín ukončenia, zároveň sa aj zvýšili náklady na výstavbu o 63 000 eur. „Robili sme si sami geologický prieskum,“ uviedol s tým, že nedostatky odhalili až dodatočné merania. Stavebná časť, ktorá by mala stáť 1,5 milióna eur, by mala byť podľa zmluvy ukončená 10. januára. Po tomto termíne by chceli výrobu pomaly začať sťahovať do nových hál. Ďalšie náklady sú spojené s nákupom technológií.

Výrobu to neovplyvnilo

Výrobu v Medzilaborciach táto skutočnosť podľa riaditeľa nijako neovplyvnila, keďže ešte stále sídli v prenajatých priestoroch. „Koncom roka 2016 nás bolo 25, teraz je nás 42. Približne 20 ľudí sme prijali v minulom roku a zaškoľujeme ich pravidelne v materskej spoločnosti. Ďalších, čo sme sľúbili, že zoberieme, môžeme riešiť až po presťahovaní a oživení celej technológie v novej továrni,“ uzavrel Hriseňko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM