Iné športy

Majstrovstvá Slovenska zmiešaných štafiet? Humenské talenty vystúpili na stupne víťazov

Koncom roka sa v Šamoríne uskutočnili Majstrovstvá Slovenska zmiešaných štafiet najmladších žiakov v cezpoľnom behu. A na mieste nechýbal ani výber atlétov z Humenného.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Slovenska zmiešaných štafiet? Humenské talenty vystúpili na stupne víťazov
Zdroj: 1.AK Humenné

Detská a mládežnícka atletika v Humennom funguje už dvadsaťdva rokov po pretransformovaní sa z TJ Chemlon až po 1. Atletický klub Humenné. Vďaka tomu malo Humenné svoje zastúpenie na Majstrovstvách Slovenska zmiešaných štafiet najmladších žiakov v cezpoľnom behu. A naši talentovaní atléti sa medzi svojimi rovesníkmi vôbec nestratili…

Príprava začala v septembri cez cezpoľné behy v okrese, kraji a majstrovstvami Slovenska jednotlivcov. Trať 4×1500m pre každého pretekára bola náročná od začiatku až po koniec. Nakoniec sa to podarilo a humenský výber vystúpil na stupne víťazov ako tretí najlepší. Prvá skončila Skalica, druhá Čadca.

Najväčšou hviezdou bola Miška Ivančová, ktorá po strate a preberaní štafetového kolíka nás dostala do vedenia. Z dievčat Natália Bobaľová to dotiahla na tretom mieste na posledkom úseku. Z chlapcov začínal Emanuel Baránek a na tretom úseku bežal Ondrej Vrábeľ.

Humenné 24 informoval predseda 1. AK Humenné a tréner Marek Lučka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM