Tomáš Šuhajda Kultúra

Líder kapely No Name Igor Timko EXKLUZÍVNE: Pre toto sa do Humenného vždy tešíme!

Už len pár dní zostáva do začiatku Švejkových pivných dní (30. apríl - 3. máj). V sobotu sa o hlavný večerný program postará skupina No Name. Spevák kapely Igor Timko EXKLUZÍVNE o tom, ako sa im v Humennom vystupuje a aj o bývalom členovi skupiny a tunajšom rodákovi Mariánovi Čekovskom!

Ilustračný obrázok k článku Líder kapely No Name Igor Timko EXKLUZÍVNE: Pre toto sa do Humenného vždy tešíme!
Zdroj: TASR

V Humennom ste sa naposledy predstavili pred dvoma rokmi v rámci akcie Neber drogy, ber hudbu. Aké sú Humenčania publikum?

Výborne, zakaždým, keď sa máme ukázať v Humennom sa na to tešíme. Jednak Humenné bolo jedno z prvých miest, kde sme začínali ešte dávno dávno v kulturáku, takže po takmer 18 rokoch si pripomínať začiatky je veľmi príjemné… Dúfam, že vyjde počasie. Humenné už máme v kalendári, čo v našom slovníku znamená, že do Humenného prídeme!

V začiatkoch s vami pôsobil aj rodený Humenčan Marián Čekovský. Ako si spomínate na spoluprácu s ním a aké máte vzťahy aktuálne?

S Mariánom sme sporadicky v kontakte, žijeme v Košiciach, takže je logické, že sa vídavame… Aj po tých rokoch máme k sebe stále blízko. Dva roky dozadu sme sa spolu stretli v rámci adventného koncertu pre RTVS a dovolím si tvrdiť, že chémia, ktorá medzi nami bola na začiatku vzniku kapely funguje napriek ubiehajúcim rokom… Jedným dychom však dodávam, že je lepšie aj pre NO NAME aj pre Mariána, že sme sa vydali každý svojím smerom… Keď sa stretneme, sme si vzácnejší…

Vaša kapela funguje už od roku 1996, množstvo albumov, hitov, ocenení a ešte viac koncertov… Máte ešte nejaký sen, ktorý zostal doposiaľ nenaplnený?

Muzikantské sny sme si splnili už dávno, vypredať haly, mať blízko k ľuďom, byť populárnou kapelou, to všetko sme za posledné roky dosiahli… Pred nami je stále motivácia najväčšia a tou je motivovať tých, ktorí prídu po nás… Na akustickom turné za nami chodili húfne mladí muzikanti, spevácke zbory, skrátka ľudia, ktorí milujú muziku a pýtali sa, konfrontovali, overovali si svoje vlastné postupy a zistenia… Úžasné… To je tá najväčšia méta, ktorá sa ale nedá získať na trvalo, musíte o ňu bojovať neustále.

Dokončenie rozhovoru už v stredu! Čo Igor Timko prezradil o pripravovanom albume… A čo myslíte, ako odpovedal na otázku či si v kapele doprajú počas vystúpenia na Švejkových pivných dňoch aspoň po jednom? :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM