Rôzne

Leto na Sninských rybníkoch? Chystajú sa viaceré novinky, na toto sa tešte!

V areáli rekreačnej oblasti Sninské rybníky odštartovali v týchto dňoch prípravy na letnú turistickú sezónu. Čaká nás niekoľko noviniek!

Ilustračný obrázok k článku Leto na Sninských rybníkoch? Chystajú sa viaceré novinky, na toto sa tešte!
Zdroj: TASR

Areál rybníkov prešiel v roku 2010 rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá si vyžiadala približne milión eur. Zrenovované relaxačné stredisko navštívili turisti prvý raz v lete 2011.

Jeho hlavným lákadlom je nové biokúpalisko, ktoré využíva pre filtráciu vody na kúpanie biotop vodných rastlín a rias bez prídavkov chémie.

Prevádzkovateľom oddychovo-relaxačného areálu je oddelenie rekreačných a športových služieb mesta Snina a jeho vedúci Štefan Čus informoval, že v týchto dňoch tam pribudli nové sociálne zariadenia, keďže tie pôvodné už kapacitne nestíhali. Návštevnosť rybníkov sa totiž v uplynulých rokoch stále zvyšovala. Bránami spomínaného biokúpaliska prešlo vlani približne 75 000 ľudí.

K ďalším tohtoročným novinkám priradil Čus uzamykateľné skrinky v areáli rekreačného areálu a asfaltovú komunikáciu, ktorá v tamojšej zóne oddychu nahradila pôvodnú nespevnenú cestu.

Oddelenie rekreačných a športových služieb taktiež zabezpečilo výmenu umelej trávy v blízkosti biokúpaliska a povrchu tenisových ihrísk. Antuku nahradil v tomto prípade trávnatý koberec. Návštevníci sa môžu tešiť ďalej na nové bufety a vodnú atrakciu s názvom aquazorbing.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM