Rôzne

Letné kino, miss, festivaly... Aj toto môžu zažiť počas sezóny návštevníci Domaše!

Neviete sa už dočkať sezóny na Domaši? Tu je niekoľko ochutnávok, čo budete môcť na obľúbenom letovisku toto leto zažiť. Čo vás láka najviac?

Ilustračný obrázok k článku Letné kino, miss, festivaly... Aj toto môžu zažiť počas sezóny návštevníci Domaše!
Zdroj: TASR

Obec Kvakovce vo Vranovskom okrese sa aj napriek minulotýždňovej povodni pripravuje na letnú sezónu v rekreačnej oblasti Dobrá na vodnej nádrži Domaša. Tá v tomto roku oslavuje 50 rokov. Pre návštevníkov strediska pripravujú návrat do starých čias.

Nový festival

Ako uviedol starosta Radovan Kapraľ, s čistením verejných priestranstiev, kosením a vyklčovaním začali už v ostatných mesiacoch. Letná turistická sezóna by sa mala začať druhý júlový víkend, keď sa pripravuje najväčšie cyklistické podujatie na Slovensku Okolo Domaše. „V rámci neho by mal vzniknúť nový festival, volá sa Dobré časy,“ priblížil s tým, že pre ľudí chystajú aj letné kino. „Chceme ich pozvať, aby prišli tráviť voľný čas tak, ako za starých dobrých čias. Pri ohni s gitarou a špekačkou, s rodinami, s deťmi,“ uviedol.

Športové akcie

Počas leta nebudú chýbať na Domaši ani športové akcie, ako je diaľkové plávanie, súťaž vodných bicyklov či triatlon, ale aj ďalšie tradičné cyklistické podujatie Tour de Vranov. Pripravuje sa aj pivný a hip-hopový festival, tiež Miss Domaša. Ukončenie sezóny plánujú v polovici septembra. „Myslím si, že toto leto bude bohaté na kultúru, šport a zábavu. Len aby nám vyšlo počasie,“ skonštatoval Kapraľ.

Mapa stanovania

Keďže vlani, ako tvrdí hlava obce, dosiahli v stredisku počas niekoľkých podujatí maximálne využitie kapacít, čo sa týka kempingu, chceli by v tomto roku vydať tzv. mapu stanovania. Prostredníctvom nej chcú turistom ukázať lúky v okolí strediska, kde je pekný výhľad a sú vhodné na stanovanie. „Počas jari sme sa snažili niektoré tieto plochy sprístupniť, aby sa na ne dalo dostať autom alebo peši a aby boli vyčistené,“ uzavrel Kapraľ.

Rekreačnú oblasť Domaša Dobrá navštevujú každoročne nielen turisti zo Slovenska, ale aj susedných krajín. V okolí strediska je viacero turistických a cyklistických trás, návštevníci majú možnosť vypožičať si loďky, realizuje sa tu aj vyhliadková plavba na jachte.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM