Zuzana Ročeňová Rôzne

Letná sezóna už klope na dvere: Na Vinianskom jazere sú už pripravení, čakajú nás novinky

Prípravy na letnú turistickú sezónu sú na Vinianskom jazere v plnom prúde. Odštartovali už tradične v predstihu a čakajú nás aj novinky. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna už klope na dvere: Na Vinianskom jazere sú už pripravení, čakajú nás novinky
Zdroj: Dnes24.sk

Obec Vinné v okrese Michalovce je už nachystaná na letnú turistickú sezónu a do príprav sa pustila trocha v predstihu. „Prebehlo čistenie brehov jazera, taktiež aj kosenie, údržba sociálnych zariadení a spŕch. Obnovili sme aj lavičky v areáli a pri ohnisku pribudol nový stôl s lavičkami,“ uviedol starosta obce Vinné Marián Makeľ. Ako ďalej pokračoval plánujú ešte osadiť aj novú informačnú tabuľu, aby sa návštevníci vedeli lepšie zorientovať a taktiež obnovou prejde aj oplotenie, ktoré sa nachádza na niektorých miestách.

Ak sa vyberiete k jazeru peši, narazíte na jednu novinku. „Cestou na Vinnianske jazero sme osadili šesť nových lavičiek. Materiál sme mali v skladoch, nakúpilo sa jedine drevo a spravili sa nové nátery. Robili sme to vo vlastnej réžií,“ doplnil Makeľ.

Obec chce aj tento rok, aby pešia zóna ostala a pohyb áut okolo jazera chce minimalizovať. „Vadia nám takzvaní "okruháči“, ktorí prechádzajú okolo jazera na aute aj niekoľkokrát denné. Určite chceme, aby tam pešia zóna bola," doplnil Makeľ. Podľa starostu Vinného je to dobré riešenie, nakoľko spomínané jazero navštevujú aj rodiny s malými deťmi a neustále jazdenie áut pôsobí rušivo a taktiež hrozí aj nebezpečenstvo. Hoci sú pozdĺž cesty osadené aj spomaľovače, niektorých vodičov nespomaľujú.

Počas celej letnej sezóny bude k dispozícií na Vinnom jazere aj Záchranná zdravotná služba v podobe plavčíkov. Tak, ako každý rok, tak aj tento, bude počas sezóny upravená autobusová doprava. Autobusy budú smerovať z Michaloviec, cez obec Vinné až na Vinné jazero.

Foto: Dnes24.sk

Vinianske jazero je pripravené na letnú sezónu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM