Rôzne

Letná sezóna na Sninských rybníkoch ešte nekončí: Toľkoto ľudí tam už napočítali

Patrí medzi prvé svojho druhu na Slovensku. Biokúpalisko v rekreačnej oblasti Sninské rybníky láka ľudí aj počas tejto letnej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna na Sninských rybníkoch ešte nekončí: Toľkoto ľudí tam už napočítali
Zdroj: Dnes24.sk

Rekreačnú oblasť (RO) Sninské rybníky navštívilo od začiatku tohtoročnej letnej sezóny 35 000 ľudí. Najviac ich bolo na prelome júla a augusta.

„Zatiaľ to vyzerá tak, že návštevnosť bude podobná vlaňajšku. Prvá polovica sezóny bola veľmi nepriaznivá, v tej druhej slnečných dní pribudlo, čím sa zvýšil záujem o rekreáciu v areáli Sninských rybníkov, a tým aj počet návštevníkov,“ uviedol vedúci oddelenia rekreačných a športových služieb mesta Snina Štefan Čus s tým, že v tomto roku mali zatiaľ približne 20 slnečných dní. Najviac ľudí doteraz zaznamenali počas posledného júlového a prvého augustového víkendu. „Vtedy k nám zavítalo po 2000 návštevní­kov,“ spresnil.

Letnú sezónu v RO Sninské rybníky otvorili v polovici júna. Chod areálu zabezpečuje spolu 22 zamestnancov. Návštevníci tam majú k dispozícii občerstvenie poskytované v desiatich zariadeniach, nachádzajú sa tu aj viaceré športoviská a detské ihriská. Počet ubytovacích kapacít, ktorých bol nedostatok, sa zvýšil vybudovaním nového zariadenia v susedstve areálu.

Kapacita biokúpaliska je 2 000 návštevníkov. Areál využíva technológiu samočistenia vody pomocou rastlín a rias. Patrí medzi prvé svojho druhu na Slovensku. Plocha biotopu predstavuje 4 000 štvorcových metrov. Vlani letovisko navštívilo približne 40 000 rekreantov. Ukončenie sezóny je naplánované v polovici septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM